1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Pärnu linn liitus noorte tööturule kaasamise programmiga
Pärnu linn liitus noorte tööturule kaasamise programmiga

Pärnu linn liitus noorte tööturule kaasamise programmiga

Pärnu linn liitus programmiga Step, mis aitab õigusrikkumistaustaga kuni 26-aastaseid noori tööle või õppima asumisel.

Programmi on oodatud noored, kes on marginaliseerumisohus enda ebaseadusliku tegevuse tõttu ja kes tahavad tööle või õppima minna, kuid ei saa seda ise teha. Programm toob kokku noored, vastutustundlikud tööandjad, õppeasutused, avaliku võimu esindajad ja kolmanda sektori organisatsioonid. Programm pakub platvormi, kus töötatakse välja igale osapoolele sobiv terviklahendus, mis aitab noorel leida sobiva töö- või õppekoha ja eluga õiguskuulekalt edasi minna.

Programmiga liitumiseks tuleb noorel täita ankeet. Esimesed nõustamised toimuvad videosilla vahendusel, sõltuvalt noorest lepitakse kokku ka kohapeal nõustamisi. Noor saab võimaluse osaleda nõustamisteenuses. Vastavalt iga noore unikaalsele profiilile ning tööandjate ja õppeasutuste võimalustele luuakse võrgustik, mis võimaldab noorel leida endale sobiv töö ja tööandjal endale sobiv töötaja või suunab noore edasi õppima.

Programmi rahastatakse Euroopa Sotsiaalfondi vahenditest. SA OK Arenduskeskus on programmi läbiviimisel siseministeeriumi partneriks.

Head Uudised GoodNews