1. Avaleht
  2. Intervjuu
  3. Patroon Ivo Linna: „Mehe lugu“ on naiste tantsupeole suurepärane pealkiri
Patroon Ivo Linna: „Mehe lugu“ on naiste tantsupeole suurepärane pealkiri

Patroon Ivo Linna: „Mehe lugu“ on naiste tantsupeole suurepärane pealkiri

Ivo Linna Jõgeva kultuurikeskuses II Eesti Naiste Tantsupeo patrooni väljakuulutamisel Foto: Marge Tasur
Ivo Linna Jõgeva kultuurikeskuses II Eesti Naiste Tantsupeo patrooni väljakuulutamisel
Foto: Marge Tasur

12. juunil toimub Jõgeva linna staadionil II Eesti naiste tantsupidu „Mehe lugu“. Peo patrooni, palavalt austatud ja armastatud laulja Ivo Linna arvates on see pealkiri suurepärane, mõtestamaks lahti naise ja mehe rolli, nende erinevust ning samas koostööd ja ühtehoidmist elu jätkusuutlikkuse loomisel ja hoidmisel.

Kuidas olete patrooni rolli sisse elanud?

Mu hea sõber, naiste tantsupeo pealavastaja Ülo Luht helistas mulle möödunud sügisel ja tegi ettepaneku hakata kultuurisündmuse patrooniks. Jäin mõtlema. Olen tantsupidudel küll kaasa elamas olnud, sügavam side aga rahvatantsu ja naiste rahvatantsuga puudub. Ülo Luht veenis, et tegemist on väga väärt ja ilusa ettevõtmisega. Nii jäin ma nõusse. Mul on hea võimalus koos Jõgevalt võrsunud  näitleja Tiit Sukaga lugeda ka vahetekste.

Mis on teie jaoks „Mehe lugu“?

See on väga tänuväärne pealkiri. Eelmine, 2011. aastal toimunud naiste tantsupidu kandis pealkirja „Naise lugu“. Aga me olemegi mehed ja naised. Mehi ja naisi vastandatakse sageli, kuid tegelikult sünnib elu ju mehe ja naise koostööst. Loogiline, et tänavuse naistetantsupeo pealkiri on „Mehe lugu“. Kolmas pidu võiks ehk olla „Lapse lugu“ või „Pere lugu“. See sõltub juba korraldajatest.

Esitate naiste tantsupeol ka kaks laulu.

Jah, üks neist lauludest on K. Tamra „Oma saar“ ja teine T. Timmi „Sul annan andeks kõik“.

Kuidas Jõgeva linn naiste tantsupeoks sobib?

Pean ausalt ütlema, et staadionil, kus tantsupidu toimub (intervjuu toimus 6. juunil – toim.), pole ma veel käinud. Jõgeval olen aga korduvalt viibinud ja pean ütlema, et see linn sobib selleks sündmuseks väga hästi. See oli väga hea valik. Ma arvan, et suurte ürituste jaoks sobib ükskõik milline Eestimaa paik. Igas linnas peaks suvel toimuma midagi sellist, mida rahvas saaks nautima tulla.

Kas saabute Jõgevale Muhumaalt?

Tulen ikka Tallinnast, sest käesoleval nädalal on meil koos Tõnis Mäega kontsert „Las jääda kõik mis hea“. Vahepeal ma Muhusse minna ei jõua. Muidu oleksin küll sealt tulnud.

Jaan-Ivo Lukas

Head Uudised GoodNews