1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Peagi saab registreeruda Integratsiooni Sihtasutuse tasuta eesti keele kursustele
Peagi saab registreeruda Integratsiooni Sihtasutuse tasuta eesti keele kursustele

Peagi saab registreeruda Integratsiooni Sihtasutuse tasuta eesti keele kursustele

Järgmise nädala teisipäeval, 14. jaanuaril kell 10.00 algab Integratsiooni Sihtasutuse kodulehel registreerimine tasuta eesti keele kursustele. Kokku saab registreeruda 46 kursusele, kuhu on oodatud 736 eesti keele huvilist. Järgmine võimalus kursustele registreerimiseks avaneb märtsis ja augustis, kui Integratsiooni Sihtasutus pakub veel kuni 4000 tasuta õppekohta.

Integratsiooni Sihtasutus pakub tasuta eesti keele suhtluskeelekursusi A2, B1, ja B2-tasemel, mille järgi on kõige suurem nõudlus. Jaanuaris avanevad kursused toimuvad Tallinnas, Tartus, Pärnus, Narvas, Sillamäel, Jõhvis, Kohtla-Järvel ning selle Ahtme linnaosas. Tallinnas toimub 23, Narvas 10, Jõhvis neli, Ahtmes kaks, Sillamäel kaks, Kohtla-Järvel kaks, Tartus kaks ja Pärnus üks kursus. 

Registreerumisel on võimalik valida sobivat eesti keele kursust vastavalt keeleoskuse tasemele ning eelistustele aja, toimumise asukoha ja keeltekooli osas. Tunniplaaniga saab tutvuda sihtasutuse veebilehel,“ ütles Integratsiooni Sihtasutuse keeleõppe valdkonnajuht Jana Tondi„Sujuvamaks registreerumiseks soovitame samuti tutvuda kursustele registreerimise reeglitega ning testida keeleoskust meie kodulehel enne registreerumisaja algust,” lisas Jana Tondi.

Tänu Kultuuriministeeriumi eraldatud täiendavale eesti keele õppe rahastusele korraldab Integratsiooni Sihtasutus sel aastal kursustele registreerimist lisaks jaanuarile ka märtsis ja augustis, kui õppijatele avaneb veel kuni 4000 õppekohta A1-C1 tasemel.

„Tänavu pakume täiskasvanud keeleõppijatele kaks korda rohkem tasuta õppekohti kui eelmisel aastal ning registreerimine kursustele toimub sel aastal tavapärase kahe korra asemel kolm korda. Seega kui jaanuaris ei jõua mõni soovijatest ennast kirja panna või ei leia endale sobivat kursust, avaneb uus võimalus õpingute alustamiseks juba märtsis. Tavapäraselt toimub registreerimine kursustele ka augustis,“ ütles Integratsiooni Sihtasutuse keeleõppe valdkonnajuht Jana Tondi.

Head Uudised GoodNews