1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. Pealinna parimate noorsportlaste hulgas on sel aastal kolm maailmameistrit
Pealinna parimate noorsportlaste hulgas on sel aastal kolm maailmameistrit

Pealinna parimate noorsportlaste hulgas on sel aastal kolm maailmameistrit

Täna tunnustasid abilinnapea Vadim Belobrovtsev ja kuus korda Tallinna aasta meessportlaseks valitud, olümpiavõitja Erki Nool raekojas traditsioonilisel noorsportlaste tunnustusüritusel pealinna tublimaid noorsportlasi ja nende treenereid, kes on edukalt esinenud noorte ja juunioride rahvusvahelistel tiitlivõistlustel.

Abilinnapea Vadim Belobrovtsevi sõnul soovib Tallinn tunnustusüritusega väärtustada ja tunnustada noorsportlaseid ja nende treenereid ning panustada noorte edasisse arengusse.

„Tänavu tunnustab Tallinn 40 parimat pealinna noorsportlast vanuses 15–23 ja nende treenereid, kes on saavutanud kõrgeid kohti noorte ja juunioride tiitlivõistlustel ning lisaks saavad toetuse 3 sportmängude võistkonda,“ ütles Belobrovtsev. „Sel aastal toetab linn noorsportlasi kogusummas 31 000 eurot.“

Belobrovtsevi sõnul on noorsportlaste toetamine linna jaoks ülioluline, sest just nemad on meie saavutussportlaste järelkasv, kel siht silme ees konkureerida täiskasvanute tiitlivõistlustel kõige kõrgemate kohtade ja medalite eest.

Pealinna parimate noorsportlaste hulgas on sel aastal kolm maailmameistrit – Kelly Sildaru, kes võitis eelmisel aastal juunioride maailmameistritiitli vigursuusatamises ja pargisõidus, Aleksandra Andrejeva taekwandos ning Karina Polovnikova fitnessis. Lisaks saavutasid Andrejeva ja Polovnikova esikoha Euroopa meistrivõistlustel.

Tiitlivõistlustelt noppisid medaleid järgmised sportlased: Johannes Erm, hõbemedal kümnevõistluse Euroopa meistrivõistlustel, Richard Karelson, kaks pronksmedalit kreeka-rooma maadluse Euroopa ja maailmameistrivõistlustel, Albert Baraonov, pronksmedal karate Euroopa meistrivõistlustel, Anna Sokk pronksmedal karate Euroopa meistrivõistlustel, Anete Kõrve kaks hõbemedalit wushu Euroopa meistrivõistlustelt, Aleksei Popov pronksmedal lestaujumise maailmameistrivõistlustel ja Elisabeth Ristmets pronksmedal Zoom8 paadiklassi maailmameistrivõistlustel.

Sportmängudes tunnustati lõppenud hooajal Eesti meistriks tulnud TTÜ Korvpallikooli / Tallinna Spordikooli korvpallimeeskonda, FC Nõmme United jalgpallimeeskonda ja Sparta Team Automaailm saalihokimeeskonda.

Head Uudised GoodNews