1. Avaleht
  2. Haridus
  3. Pelgulinna gümnaasiumis avab uksed neljas innovatsioonilabor
Pelgulinna gümnaasiumis avab uksed neljas innovatsioonilabor

Pelgulinna gümnaasiumis avab uksed neljas innovatsioonilabor

Legodrooni kokkupanek Pelgulinna Gümnaasiumis

Tallinna projekt #EduInnoLab on jõudnud neljanda innovatsioonilabori avamiseni – homme kell 13.00 avab uksed Pelgulinna Gümnaasiumi aerokool.

Kooli IT-arendusjuhi Birgy Lorenzi sõnul rajati droonilabor ehk aerokool selleks, et uurida, kuidas droonide kasutamisega õppetööd praktilisemaks muuta. „Tehnoloogia ja robootika areng on üha kiirem ning mehitamata sõidukite kasutamisvaldkond aina laieneb. Nagu teame, on droonid juba kasutuses nii ärisektoris ja põllumajanduses kui ka riigikaitses,“ rääkis Lorenz. „Me tahame õpiülesannete lahendamisel kasutada moodsat tehnikat ja droone nii, nagu seda teevad linnaplaneerijad, keskkonnaspetsialistid, metsandustöötajad, geoloogid jt elualade esindajad.“

Kuna droone on võimalik kasutada eri õppeainetes, kaasas Pelgulinna Gümnaasium projekti ka kooli aineeksperdid. „Kokkuvõtteks saavad aerokoolist kasu nii meie õpilased, õpetajad ja lastevanemad, samuti teiste koolide haridus- ja tehnoloogiavaldkonna personal, koostööpartnerid ja kogukond,“ nentis Lorenz. „Kuid soovime olla ka infoühiskonna arengu üheks eeskõnelejaks hariduses ning jagada oma kogemust ja teavet laiemalt. Kuna meie kooli külastab arvukalt väliskülalisi, näitamegi suunda ka maailmale.“

Aerokooli avamisel demonstreeritakse, kuidas saab droone kasutada õppetöös ning oma arvamusi droonidest jagavad valdkonna spetsialistid.

Tallinna Haridusameti juhitava projekti #EduInnoLab käigus luuakse innovatsioonilaborid kaheksasse haridusasutusse. Laboritesse koondatakse teadmised ja oskused, kuidas uuenduslikke seadmeid ja meetodeid õppetöös rakendada ning head lahendused leiavad edaspidi koha õppekavades. Projekti raames avatakse koolides kaks Lego innovatsioonistuudiot, kaks Makeblock’i stuudiot, üks aerokool ja üks liitreaalsuse stuudio ning lasteaedades kaks roboaeda. Projektis osalevad Tallinna Kullatera Lasteaed, Tallinna Liikuri Lasteaed, Tallinna 21. Kool, Tallinna 53. Keskkool, Tallinna Kesklinna Vene Gümnaasium, Tallinna Lilleküla Gümnaasium, Pelgulinna Gümnaasium ning Tallinna Südalinna Kool.

Head Uudised GoodNews