1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Peterburi kohtumised Tallinnas avati galakontserdiga Alexela kontserdimajas
Peterburi kohtumised Tallinnas avati galakontserdiga Alexela kontserdimajas

Peterburi kohtumised Tallinnas avati galakontserdiga Alexela kontserdimajas

Neljapäeval toimus Alexela kontserdimajas „Peterburi kohtumised Tallinnas“ suur avakontsert „Peterburi meloodiate saladused“.

„Tallinna ja Peterburi  ühendavad ammused ja väga tihedad sidemed. Alanud on juba 20. juubelikohtumine, kuid meie linnade suhete ajalugu on palju mastaapsem ja märksa kauaaegsem. Mitmed tuntud Eesti kultuuritegelased õppisid Neevalinnas, ammutades endasse selle linna kordumatut õhustikku ja kandes seda läbi oma loomingu“, ütles tervituskõnes linnapea Mihhail Kõlvart.

Kontserdi alguses andis linnapea üle Tallinna Raemedali teenekale Peterburi kultuuritegelasele Sergei Šubile – Balti regiooni teatrite ja lavastajate loomingut tutvustava rahvusvahelise teatrifestivali „Baltiiski Dom“ asutajale ja korraldajale. Medali pälvis teenekas kultuuritegelane Peterburi ja Tallinna kultuurikoostöö kauaaegse  eestvedamise, Läänemere regiooni kultuurisidemete tugevdamise ning Balti Tähe autasu korraldamise eest.

Pärast ametliku osa lõppu esinesid  Peterburi jazzilegend  Venemaa rahvakunstnik David Gološtšokin ansambliga, rahvusvaheliste konkursside laureaat, teleshow “Golos” 7. hooaja võitja Pjotr Zahharov, rahvusvaheliste konkursside laureaadid Agata Vavilova, Georgi Novitski, Eduard Hill (noorem) ja Stanislav Tšigadajev; peotantsuansambel Žemtšužina ning estraadiorkester dirigent Andrei Medvedjevi juhatusel.

Head Uudised GoodNews