1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. PILTUUDIS I President Kaljulaid kohtus USA välisminister Keith Krachiga
PILTUUDIS I President Kaljulaid kohtus USA välisminister Keith Krachiga

PILTUUDIS I President Kaljulaid kohtus USA välisminister Keith Krachiga

Vabariigi President kohtus eile õhtul Kadriorus Ameerika Ühendriikide asevälisministriga majandusküsimustes Keith Krach’iga. Riigipea pakutud õhtusöögil arutati kahe riigi koostööd, digitehnoloogiate ja e-riigi küsimusi ning oktoobris toimuva Kolme Mere virtuaalse tippkohtumisega seonduvat.

„Eriti nüüd, mil maailma majandust räsivad pandeemia mõjud, on digiteenuste ja –tehnoloogiate jõuline arendamine ülioluline. Eestil on siin unikaalne kogemus, oleme üles ehitanud maailma esimese digiriigi ning kindlasti pakub meie kahe riigi koostöö siin mõlemale poolele ja meie ettevõtetele uusi võimalusi,“ ütles president Kaljulaid pärast kohtumist.

Eesseisvast Kolme Mere tippkohtumisest rääkides rõhutas Eesti riigipea Atlandi-ülese koostöö olulisust kogu Ida- ja Kesk-Euroopa regiooni jaoks. „Oleme käivitanud Kolme Mere investeerimisfondi meie piirkonna taristu- ja energiainvesteeringute ajalooliste puudujääkide vähendamiseks ning tervitame ka Ameerika Ühendriikide huvi selles fondis investorina osaleda,“ sõnas Vabariigi President.

Head Uudised GoodNews