1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. Pirita aasta inimese tiitli sai vabatahtliku töö eest Erik Vest
Pirita aasta inimese tiitli sai vabatahtliku töö eest Erik Vest

Pirita aasta inimese tiitli sai vabatahtliku töö eest Erik Vest

Pirita Aasta Inimene 2017 Erik Vest pidamas kõnet
Fotod: Tiit Mõtus

Vabariigi juubeliaastal otsustas Pirita Linnaosa Valitsus taaselustada konkursi “Pirita Aasta Inimene”, mille eesmärk on tunnustada linnaosa elanikku, kes on viimase aasta jooksul teinud midagi meeldejäävat Pirita linnaosale või kogukonnale, ning teda teo või tegevuse eest tänada.

“Vastavalt komisjoni otsusele sai tiitli omanikuks Erik Vest, kes on aastate jooksul panustanud linnaosa arengusse vabatahtliku tööga. Lisaks otsustas komisjon laekunud eriettepanek heaks kiita ning tunnustada ka Pirita aasta tegu, milleks valiti Mähe kiriku taastamine,” ütles linnaosa vanem Alina Tubli.

Erik Vest töötab Viimsi vallavalitsuses keskkonna- ja planeerimisameti juhatajana ning on Mähe Seltsi asutaja ja juhatuse liige. Kodanikuaktivistina on ta pikaaegne Pirita Sügisjooksu eestvedaja, haldab sotsiaalmeedia lehekülge Pirita Inimesed, mille abil vahendab ta järjepidevalt informatsiooni linnaosa kohta. Eriki Vesti nomineerija kirjeldab teda tulihingelise kodukandi patrioodi ja kodanikuaktvistina.

Pastor Ruudi Leinus pidamas kõnet Mähe kiriku nimel (Pirita Aasta Tegu 2017)

Mähe Baptistikirik taasavati möödunud aasta 10. detsembril, mis 1950. aastal läks riigi kätte. Kiriku taastamist vedas eest pastor Ruudi Leinus, keda aitasid aktiivsed kodanikud. Avatud kirik on saanud palju positiivset tagasiside ja toonud kokku inimesi erinevatest eluvaldkondadest.

Pastor Ruudi Leinus pidamas kõnet Mähe kiriku nimel (Pirita Aasta Tegu 2017)

“Pirita Aasta Inimese” komisjoni kuulusid Pirita linnaosa vanem, asumiseltside esindajad, Pirita Linnaosa Valitsuse kultuuri- ja noorsootöö peaspetsialist, Pirita Vaba Aja Keskuse juhataja ning Pirita linnaosakogu kultuuri- ja hariduskomisjoni esimees.

Tiitlit “Pirita Aasta Inimene” anti varasemalt välja kuni 2008. aastani ja selle on pälvinud Kalle Klandorf, Lagle Parek, Vello Salo, Aavo Aunroos, Edith Asveit, Uno Mereste ja perekond Ütt.

Head Uudised GoodNews