1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Pirita ehib end jõulurüüsse
Pirita ehib end jõulurüüsse

Pirita ehib end jõulurüüsse

Erinevate tulede ja dekoratsioonidega kaunistatakse mitmed Pirita tänavad ja puud, traditsiooniliselt süttib 1. advendipühapäeval Pirita kloostrivaremete aknaorvas esimene küünal.

Tulesära jagub kogu Tallinna linnaruumi varasemast rohkem ning näha saab uusi valguslahendusi. “Ka Pirita sätib end jõuluehtesse ja tulesärasse. Uue ja uhke valgusinstallatsiooni on saanud Pirita sild – neli valgetes purjedes sillerdavat laevukest. Niisuguse pühadedekoratsiooniga ei ole Pirita sild varem uhkustada saanud, ja on, mida vaadata,” ütles Pirita linnaosa vanem Tõnis Liinat. Ta lisas, et kohe üle silla köidab möödujate pilke suur tuledes puu ja selle taga iidsed kloostrimüürid koos maheda valgusega on mitmel aastal meelitanud Piritale sadu fotohuvilisi, sest harmooniline ja erakordne vaatepilt on väärt vaatamist ja jäädvustamist. “Seda eriti jõulude ajal, mil müüriorvades akendel põlevad nii advendiküünlad kui ka särab Petlemma täht,” täpsustas Liinat.

Linnaosavanema sõnul jäävad karmi koroonaviiruse tõttu ära traditsioonilised advendikontserdid Pirita kloostri kabelis. “Seda enam panustame valgusesärale väljas ning värskes õhus toimuvatele üritustele. Esimest korda toimub Pirita Kloostri Jõulumaa, mis algab kolmandal advendipühapäeval, 13. detsembril ning jõulumaa oma väga mitmekesise ja põneva programmiga kestab kuni 20. detsembrini. Olgu aeg milline tahes, jõuluime sünnib ikka,” märkis Liinat. Ta lisas, et uus on Pirital sel aastal seegi, et kloostri müüride vahel leiab koha uhke jõulupuu. Kuusk peaks Piritale jõudma juba järgmisel nädalal.

Head Uudised GoodNews