1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Film
  4. PIRITA KLOOSTER I Filmi “Apteeker Melchior” osa võtteid toimub Pirita kloostri varemetes
PIRITA KLOOSTER I Filmi “Apteeker Melchior” osa võtteid toimub Pirita kloostri varemetes

PIRITA KLOOSTER I Filmi “Apteeker Melchior” osa võtteid toimub Pirita kloostri varemetes

Pirita kloostri varemetes toimuvad 17. juulil mängufilmi “Apteeker Melchior” võtted, kloostrivaremed on sel päeval külastajatele suletud.

Foto: Tiit Mõtus

“Täna algavad Pirita kloostri varemetes ettevalmistustööd uue mängufilmi „Apteeker Melchior“ mõne stseeni ülesvõtmiseks. Sellega seoses on kloostri varemete juures oodata lähipäevadel tavapärasest rohkem askeldamist,” sõnas Pirita linnaosa vanem Tõnis Liinat. Ta lisas, et plaanide järgi peaksid filmivõtted toimuma reedel ja lõppema öösel vastu laupäeva. “Filmi võtteplatside eest vastutav meeskond on teada andnud, et lisaks keskaegsete tellingute püstitamisele kasutatakse filmi tegemisel ka tossumasinaid ning nad on sellest teavitanud päästeametit. Nii et, head piritalased, kui märkate kloostri varemete juurest suitsu tõusvat, siis pole vaja muretseda ega päästeametisse helistada, tegemist on filmivõtetega,” sedastas Liinat.

Reedel, 17. juulil on Pirita kloostri varemed külastajatele suletud. Uudishimulikel ei ole mõistlik minna kloostrivaremetele turnima ja uudistama, sest see segab filmimeeskonna tööd. “Palume filmivõtete ajal piirkonnast eemale hoiduda. Laseme filmitegijatel oma tööd teha ja läheme järgmisel sügisel “Apteeker Melchiori” kinno vaatama,” sõnas Liinat.

Kirjanik Indrek Hargla seitsmest raamatust koosnevast “Apteeker Melchiori” keskaegsete krimipõnevusromaanide sarjast toodetakse mängufilmide triloogia. Juulikuus algasid režissöör Elmo Nüganeni juhtimisel võtted triloogia esimese mängufilmi “Apteeker Melchior” tegemiseks. Film põhineb Indrek Hargla romaanil “Apteeker Melchior ja Oleviste mõistatus” ning Indrek Hargla, Elmo Nüganeni ja Olle Mirme kirjutatud originaalstsenaariumil.

Head Uudised GoodNews