1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Pirita klooster sai uued gaasikatlad ja uuendatud küttesüsteemi
Pirita klooster sai uued gaasikatlad ja uuendatud küttesüsteemi

Pirita klooster sai uued gaasikatlad ja uuendatud küttesüsteemi

Pirita kloostris lõppes küttesüsteemide remont, uued gaasikatlad ja uus küttesüsteem on ökonoomsemad ning peaksid lisaks soojale andma ka märgatava kokkuhoiu. Katlamaja korrastustöid toetas Tallinna linn 11 472 euroga.

Pirita linnaosa vanema Tõnis Liinati sõnul pöördus Pirita kloostri juhtkond suvel Tallinna Linnavalitsuse poole tõsise murega toetada Pirita kloostri katlamaja korrastustööde tegemist.
“Pirita uues kloostrikompleksis olevate gaasikatelde kasutamiseaeg oli läbi saanud ning küttesüsteem vana ja amortiseerunud. Uute gaasikatelde soetamiseks ja küttesüsteemi remondiks palus klooster linnavalitsuselt rahalist abi, mida linn ka andis,” sõnas linnaosavanem.

Tallinn toetas Pirita kloostri gaasikatla ostu ja küttesüsteemide remonditööde maksumust 11 472 euroga ehk 50% ulatuses kogu tööde maksumusest. Ülejäänud raha saadi kloostri esindaja sõnul kloostrilt ja heategevuse abiga ning annetajatelt. Kloostri esindaja sõnul oli vana küttesüsteem sama vana nagu Pirita kloostri uus kloostrihoone ehk siis 18 aastat.

Töödega plaaniti valmis saada enne külmade tulekut ja nii on ka läinud. “Praeguseks on Pirita kloostris uued gaasikatlad paigas ning uuendatud ja muudetud on torustike süsteemi. Nii et põhimõtteliselt uued katlad ja uus süsteem töötavad,” kinnitas töid teinud ettevõtte Ventimo OÜ esindaja Aleksandr Vitkovski. Tema sõnul on uued katlad ja uus süsteem ökonoomsemad ja peaksid võimaldama kloostriperel kütte pealt kokku hoida.

Head Uudised GoodNews