1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Pirita kogub vanad jõulupuud pärast pühi kokku
Pirita kogub vanad jõulupuud pärast pühi kokku

Pirita kogub vanad jõulupuud pärast pühi kokku

2.–14. jaanuarini saavad Pirita linnaosa elanikud viia vanad jõulukuused spetsiaalselt paigaldatud konteineritesse.

„Kuigi praegu on alles jõulupuude tuppatoomise aeg, küsivad elanikud, kas Pirital avatakse pärast pühadeaja lõppu oma töö ära teinud kuuskede kogumiskohad, nagu need on olnud viimastel aastatel. Jah, alates 2. jaanuarist saab Pirital viies kogumiskohas tuua vanu jõulupuid spetsiaalselt selleks paigaldatud konteineritesse,” kinnitas Pirita linnaosa vanem Tõnis Liinat.

Kuuskede kogumiskonteinerid Pirital avatakse aadressil Võsa tee 26, Haljas tee ja Pähkli tee nurgal (Pähkli 2 vastas), Merivälja poe juures (Haaviku tee 16 / Kesktee 38 ees), Kõlviku tee ja Lepiku tee nurgal (Kõlviku tee 19 vastas) ning Teelehe tee, Hunditubaka tee ja Vabaõhukooli tee nurgal.

Linnaosavanem tuletas meelde, et vanad jõulukuused tuleb tuua konteineritesse ehedal kujul, see tähendab, et neid ei tohi pakkida kilesse ega kilekotti ning puudel ei tohi küljes olla ehteid ega muid kaunistusi, sest kuuskedest tehakse hakkpuitu. „Spetsiaalselt kuuskede jaoks toodud konteineritesse ei tohi panna olmeprügi ega muid jäätmeid,” manitses Liinat. Samuti tuletas ta meelde, et jõulukuuski ei tohi panna prügikasti ei tervelt ega tükeldatult ning neid ei tohi sokutada metsa alla ega jätta vedelema haljasalale.

„Kui varasematel aastatel oleme kogunud kuuski ka kloostrivaremete territooriumile, siis tänavu me kuuski kloostri juurde ei kogu ega tee vanadest jõulupuudest lõket. Säästame keskkonda,” sedastas Liinat.

Vanad jõulupuud saab Pirital tuua konteineritesse 2.–14. jaanuarini. Vanu jõulukuuski võtavad vastu ka jäätmejaamad.

Head Uudised GoodNews