1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Pirita Kose Lasteaed saab uued ja modernsed ruumid
Pirita Kose Lasteaed saab uued ja modernsed ruumid

Pirita Kose Lasteaed saab uued ja modernsed ruumid

Pirita Kose Lasteaia uus hoone

Seni kahes väiksemas hoones tegutsev Pirita Kose Lasteaed saab peagi kolida vastvalminud kaasaegsemasse hoonesse.

Uus lasteaiahoone võimaldab paremaid tingimusi nii lastele kui ka töötajatele. “Uus hoone on valgusküllane, hele ja ruumikas ning mahutab kuni 177 last. Lapsed saavad söögitegemist õppida toimkonna ruumis, looduse tundma õppimiseks on kaunis loodusõpperada ning heade ilmadega on võimalik mängida õuealal isegi minijalgpalli. Muidugi on mõeldud ka personali peale – nad saavad puhkeruumid ja kööginurga. Tegemist on tõepoolest modernse ja kauni hoonega. Rühmaruumidest avaneb vaade männimetsale,” ütles Pirita linnaosa vanem Alina Tubli.

“Pirita Kose lasteaia uue hoone ehitust oodati ligikaudu 10 aastat. Praegused ruumid on amortiseerunud ja äärmiselt kulukad üleval pidada,” lisas Tubli. Lasteaed saab kasutusloa augustikuus. “Septembris alustatakse tegevusega uues hoones. Seni paigaldatakse piirdeid ja valgustust ning sisutatakse maja ja lõpetatakse haljastustöid,” lisas Tubli.

Pirita Kose lasteaia ehitushanke võitis kolme ettevõtte ühispakkumus (Pro Ehitus OÜ, OÜ Tafrix ja KRTL OÜ), ehituslepingu maksumus on ligi 2,7 miljonit eurot. Uus lasteaed ehitatakse aadressile Kose tee 58 ehk olemasoleva lasteaia kinnistule.

Head Uudised GoodNews