1. Avaleht
  2. Keskkond
  3. Pirita kutsub kõndima ja prügi korjama
Pirita kutsub kõndima ja prügi korjama

Pirita kutsub kõndima ja prügi korjama

Pirita noortekeskused, Pirita vaba aja keskus ja sotsiaalkeskus kutsuvad osa võtma rahva- ja keskkonnatervise spordialast – KõKutamine ehk kõnni ja kummarda.

“Heakorrakuul on nii tavapäraseid ettevõtmisi kui ka uusi algatusi, mis aitavad kaasa puhtama linnakeskkonna saavutamisele ja keskkonnateadlikkuse suurenemisele. Kõndimine ja kummardamine on kaks ühes: liikumine ja keskkonnahoid. Osalemine on lihtne: kõndima minnes tuleb kaasa võtta prügikott ja kindad. Kõndimise ajal tuleb hoida silmad lahti ja koguda kotti teekonnale jääv prügi. Kogutud prügi tuleb visata prügikasti,” kirjeldas Pirita linnaosa vanem Tõnis Liinat.

Kõkutamist palutakse jagada, kasutades #KõKutanPirital või saates pildi aadressile: noorsootoo@piritavak.ee. Kõigi pildisaatjate vahel loositakse välja auhindu. Kuigi kõkutada võib aasta ringi, kestab aktsioon Pirital 18. maini.

Kõkutamine on eestipärane nimetus Rootsist pärit tervisespordialale plogging, mis tähendab sportimise ajal maas vedeleva prügi üles korjamist ja selle prügikasti toimetamist. Prüginoppimise saab ühendada mistahes tervisliku liikumisviisiga. Selline treening sisaldab lisaks kõndimisele või jooksmisele ka kummardusi ja kükke ning treenib seega mitmeid lihaseid.

Head Uudised GoodNews