1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Pirita linnaosa vanem: erakordse kuivuse tõttu võiks lõkked tegemata jätta
Pirita linnaosa vanem: erakordse kuivuse tõttu võiks lõkked tegemata jätta

Pirita linnaosa vanem: erakordse kuivuse tõttu võiks lõkked tegemata jätta

Pirita linnaosa vanema Tõnis Liinati sõnul on üheks suviseks nuhtluseks saanud lõkketegijad ja grillijad, kes eiravad ohutusnõudeid ja peavad grillipidu kohas, kus see pole lubatud.

“Lõket tohib teha ainult selleks ette nähtud kohtades. Pirita rannas ja metsas lõkkeplatse ja grillimise kohti ei ole,” ütles linnaosavanem. Ta lisas, et viimastel päevadel on ebaseaduslike lõkete tegemisele reageerinud päästjad ning grillipidulisi on korrale kutsunud rannaalal patrulliv turvafirma. “Tänan kõiki tähelepanelikke inimesi, kes on ebaseaduslikust tuletegemisest teada andnud,” ütles Liinat.

“Igasuguse lõkke tegemine on praegu suur risk. Mõistlik on lõkked tegemata jätta või kui siiski otsustatakse jaanilõket või grilli teha, tuleb järgida eriti rangelt ohutusnõudeid,” manitses Liinat. Lõket tohib teha vaid vaikse tuulega ja seejuures jälgida tuule suunda, et tule tegemisel ei lendaks sädemed hoonetele, metsale või muule põlevmaterjalile. Lõkkekohas või grillimiskohas peab olema vähemalt üks tulekustutusvahend, näiteks pangetäis vett või liiva või tulekustuti. Tuld ei tohi jätta järelevalveta ja viimane pidutseja peab kandma hoolt selle eest, et tuli saaks kustutatud. Ka ei tohi lõkke tegemine ja grillimine häirida naabreid.

Kuigi ilmateade lubab eelolevaks jaaniajaks siin-seal äikesevihma sabinat, pole niiskust kauaks, sest päike ja tuul kuivatavad maapinna kiiresti. “Mõistlik on lõkke tegemine jätta aega, kui ilmaolud seda rohkem soosivad,” soovitas Liinat.

Head Uudised GoodNews