1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Pirita linnaosa vanem Tõnis Liinat: oleme loodussõbralikud ega too Piritale metsast kuuske
Pirita linnaosa vanem Tõnis Liinat: oleme loodussõbralikud ega too Piritale metsast kuuske

Pirita linnaosa vanem Tõnis Liinat: oleme loodussõbralikud ega too Piritale metsast kuuske

1. advendiks süüdatakse Pirital tuhanded väikesed lambid, et tähistada jõulupühade peatset saabumist.

Pirita linnaosa vanema Tõnis Liinati hinnangul saab Pirita pühadeks kena ja rõõmsa ilme, sest tulesära jagub linnaruumi varasemast rohkem. “Püüame igal aastal pakkuda jõuluajal aina rohkem silmailu ning jõulutulesid pannakse ka kohtadesse, kus neid varem pole olnud. Oleme jõulutulede panemisel arvestanud kogukonna soovidega,” ütles Liinat.

Uhke pühadekaunistus ehib Pirita silda ja Pirita oma väike kuusepuu on jõulurüüs. “Oleme loodussõbralikud ega too Piritale metsast kuuske, vaid ehime linnaosa valitsuse poolt kloostri ette istutatud kuusepuu. Nii on see olnud juba neli aastat,” selgitas Liinat.

“Ainulaadne on Pirital seegi, et 1. advendipühapäeval süttib Pirita kloostrivaremete aknaorvas esimene küünal. Igaks advendipäevaks süttib kloostri müüril järjekordne küünal ning jõulude ajal Petlemma täht,” sõnas linnaosa vanem.

Pirita pakub jõuluilu nii silmale kui ka hingele. Pühapäeval, 1. detsembril kell 18 toimub 1. advendi kontsert Pirita kloostri kabelis. Esineb Birgitta koor. Kõlavad tuntud jõululaulud. Sissepääs tasuta.

1. detsembril kell 11 süüdatakse I advendiküünal Mähe kirikus. Jutluse peab vanempastor Ruudi Leinus, muusikat teevad Marie-Helen Aavakivi (viiul) ja Maret Vihmann (klaver).

Head Uudised GoodNews