1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Pirita ranna parkimiseeskirju tuleb täita ka 30-kraadise kuumusega
Pirita ranna parkimiseeskirju tuleb täita ka 30-kraadise kuumusega

Pirita ranna parkimiseeskirju tuleb täita ka 30-kraadise kuumusega

Selleks, et parkimisega poleks probleemi, soovitab Pirita linnaosa vanem Tõnis Liinat tulla randa ühissõiduki või jalgrattaga. Autoga tulles tuleb täita parkimiskorraldust.

Mitmed rannaskäijad on pahandanud Pirital Merivälja tee 33 parkimisalal saadud trahvi pärast ja neile on jäänud mulje, et Merivälja tee 33 enam sõidukit jätta ei tohi. Tõnis Liinat selgitas, et Pirita rannaala naabruses aadressil Merivälja tee 33 on aastaid olnud avalikus kasutuses olev parkla, kuid rajatava ehitise tõttu on sel suvel muutunud sealne parkimiskorraldus.

„Pirita rannaala naabruses Merivälja tee 33 on endiselt lubatud parkida, kuid seda tuleb teha eeskirjade kohaselt ning järgida liiklusmärke ja asfaldile joonitud märgistust. Enamik sõiduomanikke järgib parkimiskorraldusi korrektselt, kuid on ka neid, kes pargivad kinni randa viivad teed, takistades läbipääsu teenindavale transpordile ja päästeautodele. Valesti parkimise tõttu on tõepoolest tehtud trahvi. Head rannalised, pidage kinni eeskirjadest ja jälgige, et teie sõiduk ei jääks takistama teisi liiklejaid. Väga soe ilm valesti parkimist ei vabanda, eeskirju tuleb täita ka 30-kraadise kuumusega,” sõnas linnaosavanem.

Merivälja tee 33 parklas on umbes 70 parkimiskohta. Liinat lisas, et ka pärast hoone valmimist jääb osa parkimiskohti aadressil Merivälja tee 33 avalikku kasutusse.

Linnaosavanem soovitab auto asemel kasutada randa minemiseks ühissõidukit, jalg- või tõukeratast. „Olen märganud, et paljud puhkajad saabuvadki autoga sõitmise asemel ühissõiduki, jalgratta või tõukerattaga või hoopis jalgsi,” kiitis Liinat ja lisas, et soojade suveilmadega on see väga mõistlik valik ja siis pole ka probleemi, kuhu auto parkida.

Head Uudised GoodNews