1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Pirita sai viis uut jalgratta remondipunkti
Pirita sai viis uut jalgratta remondipunkti

Pirita sai viis uut jalgratta remondipunkti

Jalgrataste remondipunktid asuvad Padriku mänguväljaku, Kesktee 40 korvpalliplatsi ja Mähe vaba aja keskuse juures ning Kose ja Lillepi pargis.

Pirita linnaosa vanema Tõnis Liinati sõnul on jalgratturite hulk Pirita tänavatel ja kergliiklusteedel üha kasvanud. „Aina rohkem on neid inimesi, kes kasutavad liiklus- või spordivahendina jalgratast. On oluline, et ka ratta töökorda seadmiseks või pisiremondiks vajalikud tööriistad oleksid käepärast,” sõnas linnaosavanem. Ta lisas, et uued remondipunktid on paigaldatud elanike soovile vastu tulles. „Septembris avas Eesti Terviserajad Sihtasutus iseteenindusliku jalgratta remondipunkti Pirita spordikeskuse juures terviseraja alguses, kuid elanikud soovisid, et selliseid punkte võiks Pirital rohkem olla. Seetõttu otsustasimegi paigaldada olemasolevale lisa,” märkis Liinat.

Remondipunkt on väga praktiline, kus on olemas kõik vajalik, et timmida ratta pidureid, kohendada sadulat või teha pisiparandusi. Remondipunktis saab kasutada universaalse pumbaotsikuga pumpa, võtmekomplekte, kruvikeerajaid, kummiheebleid jm.

Uued iseteeninduslikud remondipunktid jalgratastele asuvad Padriku lastemänguväljaku juures (Võsa tee 26), Kesktee 40 korvpalliplatsi juures, Kose pargis (Rahvakooli tee 3), Mähe vaba aja keskuse juures (Mugula tee 17a) ja Lillepi pargis (Pirita tee 110). Remondipunktide kasutamine on kõigile tasuta.

Remondipunktid paigaldati Pirita linnaosa valitsuse tellimusel ja nende paigaldamine läks maksma 5200 eurot (koos käibemaksuga).

Head Uudised GoodNews