1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Pirita suusarajad said nädalavahetusega kilomeetreid juurde
Pirita suusarajad said nädalavahetusega kilomeetreid juurde

Pirita suusarajad said nädalavahetusega kilomeetreid juurde

Pirita Spordikeskus (1)Pirita Spordikeskuse terviseradadel on valminud klassikajäljega suusarada Lükati sillani, mis pakub spordisõpradele senisega võrreldes rohkem suusakilomeetreid.

Klassikajäljega on 450meetrine kabeliring, 1,5kilomeetrine kuusering ja alates reede õhtust ka ligi neljakilomeetrine Lükati ring, samuti on suusatajatele valmis Ambrose mägi ja ekstreemlaskumine. Oma järge on ootamas 500meetrine laste harjutusring Pirita jõe ääres.

Pirita linnaosa vanem Tõnis Mölder sõnas, et suusasõpru oodatakse ka Kloostrimetsa, kus rajatraktoriga on läbi sõidetud, kuid klassikajälje jaoks veel piisavalt lund pole. Nädalavahetuse mõnus talveilm tõi suusatajaid radadele rohkelt. „Suusatamist tasub Piritale tulla proovima ka neil, kes enda võimetes päris kindlad pole, sest suusarajad on erineva taseme ja pikkusega,“ rääkis linnaosa vanem.

Lisaks looduslikule lumele kasutas spordikeskus senise kahe lumekahuri asemel kolme, et lume tootmist ja radade ettevalmistamist kiirendada. Kahur osteti Tallinna linna ja SA Terviserajad koostöös. „Talved kipuvad järjest hiljem algama ning uus lumekahur on spordikeskusele kahtlemata hädavajalik, et lisaks heal tasemel suusaradadele saaks võimalikult varakult valmis ka näiteks laste kelgumägi,“ rääkis Mölder.

Vaatamata lumevaesele detsembrile said lapsed kelgutada jõulukuu lõpus ning uisuväljak avati spordikeskuses 17. detsembril, mil väljas plusskraadid. Pirita Spordikeskuse arendus- ja müügijuhi Priit Aunroosi sõnul soovitakse igal aastal noortele võimalikult varakult pakkuda võimalusi õues olla ja talverõõme nautida. „Sel aastal on lastel võimalik kasutada ka mugavamaid uiske, mis pole paeltega, vaid klambritega ning uisusammu aitavad selgeks saada karukujulised harjutusraamid,“ rääkis Aunroos.

Pirita uisuväljak

Nii uisu- kui suusavarustust saab Pirita Spordikeskusese tervisehoonest rentida. Kui valgustatud suusarajad on kõigile kasutamiseks tasuta, siis üks tund liuväljakul maksab 2.50 eurot ja avatud on see iga päev kella 10.00–22.00. Spordikeskus asub aadressil Rummu tee 3. Lisainfot radade ja muu kohta saab aadressilt www.piritaspordikeskus.ee

Head Uudised GoodNews