1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Pirital remonditi suvel rohkem kui miljoni euro eest teid
Pirital remonditi suvel rohkem kui miljoni euro eest teid

Pirital remonditi suvel rohkem kui miljoni euro eest teid

Kvartalisiseste teede remonditööd Pirital on lõpusirgel. Punkti hoogsale teeremondisuvele pani Künnapuu tänava uus asfaltkate. Erinevad remonditööd läksid maksma kokku 1,2 miljonit eurot.

Pirita linnaosa vanema Tõnis Liinati sõnul tehti linnaosa teedel ja tänavatel nii taastusremondi- kui ka hooldusremonditöid. “Kõige suuremamahulisem oli taastusremont, mille käigus laotati tänavatele rohkem kui 10 000 ruutmeetrit uut asfalti. Osaliselt või tervenisti remonditi Kressi tee, Astla tee, Jasmiini tee, Vabarna tee, Kõlviku tee, Looklev tee, Niidu tee, Varsaallika tänav jt. Viimasena sai uue asfaltkatte Künnapuu tee,” loetles linnaosavanem. Ta täpsustas, et tänavu on taastusremonditöid tehtud rohkem kui 700 000 euro eest. Taastusremondiga uuendati sõidu- ja kõnniteede asfaltbetoonkate, vahetati välja lagunenud äärekivid ja vanad kaevupäised nn ujuvat tüüpi kaevupäiste vastu. Asfalteeriti juurdepääsuteed kinnistutele. Samuti tehti haljastustöid.

Samaaegselt taastusremondiga tehti linnaosas teede hooldusremonditöid – freesiti välja teekatesse sõidetud roopaid ja pandi uut asfalti, parandati löökauke, tehti pindamis- ja teemärgistustöid jm. “Hooldusremondi läbisid näiteks Rummu tee, Merivälja tee, Pärnamäe tee ja Kloostrimetsa tee lõigud,” tõi linnaosavanem näiteks.

Kokku on Pirita linnaosas alates aprillikuust tehtud erinevaid teeremonditöid 1,2 miljoni euro eest. Töid on teinud Tallinna keskkonna- ja kommunaalameti tellimusel Viamer Grupp OÜ, Tee ja Tee OÜ ning Tallinna Teede AS.

Head Uudised GoodNews