1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Piritalased avavad augustis kodukohvikud
Piritalased avavad augustis kodukohvikud

Piritalased avavad augustis kodukohvikud

Piritalased kutsuvad suve viimasel kuul kodukohvikutesse – 13. augustil Mähele, 20. augustil Maarjamäele ja 28. augustil Meriväljale. Kokku avab uksed 57 kodukohvikut.

„Kodukohvikud on Pirital aastatepikkune traditsioon. Tänavu pakub üle poolesaja eriilmelise Pirita kodukohviku maitseelamusi ning lisaks söögile ja joogile kohalikku käsitööd, vaimutoitu ja tegevust lastele. Kodukohvikute seas on kogenud tegijaid tuntud headuses kui ka neid, kes avavad kohviku esimest korda,” rääkis Pirita linnaosa vanema asetäitja vanema ülesannetes Kaido Saarniit.

Esimene kodukohvikute päev on juba laupäeval, 13. augustil Mähel. See toimub viiendat aastat ja mõned on avanud aiaväravad ja koduuksed igal suvel – Calmia Suveaiakohvik, Heliseva Pannkoogi kohvik ja Claudee koogid. Kokku ootab külalisi 17 Mähe kodukohvikut. Peale traditsiooniliste kohvikute on avatud raamatukohvik, mille keskmes raamatud ja kirjandus. Uksed avab Ehtekohvik ning aedniku ja aiaraamatute autori Jüri Annisti perekonna suveaiakohvik. Mähe vaba aja keskuses saab osaleda Elina ja Joonas Sildre koomiksi töötoas ning keskuse juures on avatud Pirita linnaosa valitsuse välikohvik. Kohvikud avatakse kella 11 paiku ja on lahti iga ilmaga.

Laupäeval, 20. augustil ootavad külalisi kodukohvikud Maarjamäel. Soolast ja magusat pakutakse igale maitsele, muu hulgas saab nautida ehedaid Ukraina roogi ja küpsetisi. Hulk kohvikuid on avatud Maarjamäe lossipargis ja samal ajal peetakse seal klaasilaata.

  • Pühapäeval, 28. augustil on kodukohvikud avatud Meriväljal – paigas, kust Pirita kodukohvikute tava 2016. aastal alguse sai.
Head Uudised GoodNews