1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Piritale rajatakse esimene koerte jalutusväljak
Piritale rajatakse esimene koerte jalutusväljak

Piritale rajatakse esimene koerte jalutusväljak

Piritale on kavandatud 1000 ruutmeetri suurune koerte jalutusväljak ning selle projekteerimiseks ja ehitamiseks on eelarves 100 000 eurot.

Pirita linnaosa vanema Tõnis Liinati sõnul valmib Padriku elamurajooni lähedale sel aastal koerte jalutusväljak, mis on esimene omataoline linnaosas. „Vajadus Piritale koerte väljak rajada on aastatega kasvanud ja seda eelkõige seetõttu, et piirkonda on jõudsalt kerkinud kortermaju, kus peetakse ka koeri. Koerad vajavad aga liikumist ja seepärast ootavad paljud koeraomanikud jalutusväljakut pikisilmi,” arutles linnaosavanem.

Väljaku täpne asukoht on valitud ning linna keskkonna- ja kommunaalamet alustanud projekteerimistingimuste taotlemise menetlust.

„Koerte jalutusväljak hakkab paiknema aadressil Võsa 26. See rajatakse aga mängu- ja spordiväljakutest piisavalt kaugele, nii et tagatud on kõigi piirkonnas liikujate turvalisus ning loomaomanike, laste ja tervisesportlaste tegemised ei hakka üksteist häirima,” kinnitas linnaosavanem. Väljaku suuruseks on plaanitud 1100 ruutmeetrit ja ala piiratakse aiaga. Väljakule paigaldatakse elemendid koerte treenimiseks ja pakutakse loomadele erinevaid mänguvõimalusi. Samuti rajatakse juurdepääsuteed väljakule ja valgustus, et ala oleks kasutatav ka pimedamal ajal. Ühtlasi arvestatakse väljakut kavandades iseteenindusliku koerapesula lisamise võimalusega.

Võsa tee 26 koerte jalutusväljak ei jää Piritale ainukeseks, plaanis on rajada väiksemad väljakud veel Kosele ja Lillepi parki.

Tallinna koerte ja kasside pidamise eeskirja kohaselt peab koer olema avalikus kohas alati jalutusrihma otsas. Lahtiselt tohib koera jooksma lasta ainult aiaga piiratud koerte väljakutel.

Head Uudised GoodNews