1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Piritat valgustavad tuhanded jõulutuled
Piritat valgustavad tuhanded jõulutuled

Piritat valgustavad tuhanded jõulutuled

Veel laupäeval ja pühapäeval saab imetleda jõulutuledes Pirita Kloostri Jõulumaad.

„Kuigi väljas tibab vihma, on Pirital mõnusat lähenevate jõulude tunnet – valgustatud purjekad sillal, lambipostid, tuledesse mässitud puud, aknad-uksed. Veel sellel nädalavahetusel särab tuledes Pirita Kloostri Jõulumaa – tuhandete valgete tulukestega valgusketid ja punaseks värvuvad kloostrimüürid. Maitsekas ja imeliselt ilus,” kiitis Pirita linnaosa vanem Tõnis Liinat ning kutsus Piritale jalutama ja imelist vaatepilti nautima. Ta lisas, et kloostrimüürid on vaatamist väärt nii seest kui ka väljastpoolt, sest traditsiooniliselt põlevad varemete aknaorvades advendiküünlad. „Täna põleb kolm küünalt, aga südaööl vastu pühapäeva süttib juba ka neljas advendiküünal ja jõuludeks Petlemma täht,” täpsustas Liinat.

Kokku on Pirita südames jõulutulesid tänavu rohkem kui varasemail aastail. „Uue valgusinstallatsiooni sai Pirita sild. Möödujate pilku köidab neli mitme meetri kõrgust valgetes purjedes sillerdavat laevukest,” kirjeldas Liinat.

Jõuluilu jagub aga ka Pirita südamest kaugemale. Näiteks Pirita spordikeskuse esist kaunistavad suured valgustatud tulekerad, majandusgümnaasiumi ees särab hõberüüs jõulukuusk, sotsiaalkeskuse aknaid kaunistab unistus lumisest jõulumaast päkapikkude ja põhjapõtradega.

Ainulaadse näo jõuluaegsele Piritale annavad aga sajad piritalaste koduaedades ehitud puud ja põõsad, valgusinstallatsioonid ja tuledes koduaknad. „Pirital on igal aastal üha rohkem keskkonda hoidvaid peresid, kes ei too jõulupuud tuppa, vaid ehivad selle oma koduaeda,” kiitis linnaosavanem kogukonda ja lisas, et nii saavad ühe pere jõuluilust osa ka paljud möödakäijad. „Nii on Pirita selle aasta jõuluilu sündinud linna ja kogukonna koostöös, samuti on jõuluilu loomisel olnud lahkesti abiks LC Tallinn Meri toimekad liikmed,” oli Liinat tänulik.

Kogu Pirita jõuluilu – nii pidulik valgustus kui ka Pirita Kloostri Jõulumaa korraldamine – maksab ligikaudu 50 000 eurot.

Head Uudised GoodNews