1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Teater
  4. Plaadifirma Lejal Genesi mehed suunavad Bulgakovist inspireeritud kabareed
Plaadifirma Lejal Genesi mehed suunavad Bulgakovist inspireeritud kabareed

Plaadifirma Lejal Genesi mehed suunavad Bulgakovist inspireeritud kabareed

17. juulil esietendub Tallinna ööklubis Münt kultuurilooga žongleeriv fantaasialavastus “Põrguvürsti pitsball”.

Laval rullivad, räägivad, röögivad ja unistavad mitmekülgsed näitlejad Sandra Lange, Karl Edgar Tammi, Kristjan Poom ning räppar-tantsukunstnik-näitleja-poeet Päär Pärenson ehk MC J.O.C. Tegevuse mässib muusikalisse kujundusse Remi Prual. Aluseks on Eesti ühe isikupäraseima autori Paavo Matsini tekstid ja Eesti kultuuriklassikute tsitaadid. Inspiratsiooni ammutati ka Mihhail Bulgakovi šedöövrist “Meister ja Margarita”.

“Meie lavastus räägib unistustest. Täpsemini – pelgalt unistamise mõttetust aja- ja elukulust,” ütleb lavastaja Jaanika Juhanson. “Me küsime, kas unistaja on oma unistusele lähemale liikumiseks midagigi omalt poolt teinud. Meie lavastuse kangelanna ei ole. Ühel hetkel mõistab ta ebameeldiva selgusega, et ta elu on tupikus, ta vihkab oma tööd ja jälestab iseennast. Meie lavastus ongi sellest pöördelisest hetkest – nendest kümnest sekundist elus, kui inimene otsustab võtta oma unistuste täitumise enda kätte. Meie lavaloos algab siit aga kummastav seiklus. Nimelt sel selgusehetkel asub meie peategelase pähe elama rahvakirjanik Eduard Vilde. Kelmi kirjamehe tõttu satub noor naine veidratesse seikadesse teispool aega ja ruumi, head ja kurja, sealpool valguse- ja pimedusepiiri. Teekonna lõpus aga terendab kutsuvalt põrguvürsti paheline pitsball.”

“Põrguvürsti pitsball” on kesk kõige kibedamat koroona-aega asutatud väiketeatri Ruum Raam Ring teine lavastus. Esimest, Veronika Kivisilla tekstidel põhinevat õrna ja tundlikku lavateost “Kuni armastus peale tuleb” mängitakse sel suvel kolm korda Albu mõisas.

Head Uudised GoodNews