1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. PLMF tõi Tallinnasse muusikavaldkonna rahvusvahelised tipptegijad
PLMF tõi Tallinnasse muusikavaldkonna rahvusvahelised tipptegijad

PLMF tõi Tallinnasse muusikavaldkonna rahvusvahelised tipptegijad

Foto: Kristel Üksvärav
Foto: Kristel Üksvärav

26. aprillil külastas PLMF-i (Pille Lille Muusikute Fondi) korraldatud kontaktüritusel Eestit ja Tallinna klassikalise muusika rahvusvahelise katusorganisatsiooni IAMA liikmed, kes tutvusid ka Eesti muusikute ja kohalike valdkonna eestvedajatega.

„Mul on väga hea meel, et leidsime võimaluse nii suure hulga meie valdkonna mõjuisikute Tallinna toomiseks,“ lausus PLMF tegevjuht Leelo Lehtla. „Meil oli au võõrustada pea 60-ne pealist tõeliselt rahvusvahelist seltskonda Brasiiliast Tasmaaniani ja Kanadast Hiinani.”

Foto: Kristel Üksvärav
Foto: Kristel Üksvärav

Külalised saabusid Helsingist IAMA (International Artist Managers’ Association) iga-aastaselt konverentsilt. 1954. aastal loodud Briti kontserdiagentuuride ühendusest välja kasvanud IAMA koondab endas tänaseks üleilmselt klassikalise muusika interpreetide ja kollektiivide, nende management-organisatsioonide, kontserdimajade ja -saalide ning muusikafestivalide esindajaid.

Alates 2009. aastast IAMA iga-aastastel konverentsidel osalenud PLMF sai võimaluse korraldada tänavuse konverentsi ametliku jätkuüritusena valitud delegaatidele Eestit, Tallinnat ning kohalikku muusikamaastikku tutvustava ürituse.

Foto: Kristel Üksvärav
Foto: Kristel Üksvärav

Päeva eesmärgiks oli luua sidemeid välismaiste ja Eesti muusikailma korraldajate vahel ning laiendada seeläbi võimalusi koostööks. Toimusid Eesti interpreetide ja esinduskollektiivide esitlused ning vastuvõtud Estonia kontserdisaalis, Rahvusooper Estonia Talveaias ja Tallinna Raekojas, lisaks oli osalejatele korraldatud giididega linnaekskursioon.

Pühapäevast kontaktüritust toetasid Kultuuriministeerium, Kultuurkapital, MTÜ Eesti Muusika Eksport, Eesti Kontsert, Rahvusooper Estonia, Tallink, Tallinna Linnavalitsus ja Tallinna Ettevõtlusamet.

Head Uudised GoodNews