1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Film
  4. PÖFFi alafestival KinoFF murrab kinosaalidest erinevatesse eluvaldkondadesse
PÖFFi alafestival KinoFF murrab kinosaalidest erinevatesse eluvaldkondadesse

PÖFFi alafestival KinoFF murrab kinosaalidest erinevatesse eluvaldkondadesse

Pimedate Ööde filmifestivali PÖFF kõige idapoolsem alafestival KinoFF hakkab tänavu silma eelkõige põnevate valdkondade sidumisega. Nii on fookuses filmitööstus kui majandusharu, maitseseiklusi leiab Ida-Virumaa restoranide erimenüüdest. Muuhulgas jõuab kino festivali raames esmakordselt ka Viru Vangla seinte vahele.

„Kinofestivali eesmärk on tuua filmikunst vaatajale lähemale ja see tähendab tänasel päeval oluliselt rohkem kui vaid teos ekraanil. Inimesed tahavad minna sügavamale, uurida tausta, kogeda midagi enamat ja KinoFF on selleks suurepärane võimalus,“ rääkis KinoFF festivali peaprodutsent Jana Budkovskaja. Kui varasematel aastatel toodi vaatajateni peamiselt Venemaa filmid, siis nüüdseks on festival rahvusvaheline ja mitmekesine. „Oleme rahvusvahelistumise otsuse juba eelmisel aastal teinud ning loomulikult Venemaa sõjategevus Ukrainas aina kindlustas sellist lähenemist. Kinofestivali eesmärk ju esitada erinevaid käsitlusi ja hoiakuid kunstist, religioonist, inimsuhetest, maailmast tervikuna,“ märkis Budkovskaja ja lisas, et tuhandete stsenaariumite vahel valiti välja sellised, mis KinoFFi korraldajate hinnangul avavad parimal viisil erinevate inimeste, kultuuride, kogukondade huvisid ja arusaamisi.

Foto: Freepik

Inimesed tahavad minna sügavamale, uurida tausta, kogeda midagi enamat ja KinoFF on selleks suurepärane võimalus.

Esmakordselt toimub KinoFF Industry festivali osa toob kokku filmiproffid ja -harrastajad, avalikus-, äri- ning loomemajandussektori inimesed. „Selle suuna oleme loonud, et rääkida filmitööstuse trendidest, tehnoloogiatest ja võimalustest. Toome kõikide huvilisteni filmitööstuse ekspertide esitlused, vestlused rahvusvaheliste produtsentide ja filmiajakirjanikega, tutvustame Ida-Virumaa filmitööstuse plaane,“ tutvustas KinoFFi peaprodutsent. KinoFF Industry päev päädib Gurmaanidele on KinoFF ja Ida-Virumaa turismiklaster loonud ideaalse retsepti IDA/VIRU avastamiseks – maitseseiklus, mille raames pakuvad 12 toidukohta erihinnaga roogasid, komplektmenüüsid kui ka põnevad eriõhtusööke koos teatri- või kontsertprogrammiga. Eriprogramm on ka lastele ja noortele, alates animatsioonide töötoast ja lõpetades põnevate filmidega.

Selle suuna oleme loonud, et rääkida filmitööstuse trendidest, tehnoloogiatest ja võimalustest.

  • Esmakordselt saavad väärfilmide kinofestivalist osa ka Viru Vangla töötajad ja seal olevad kinnipeetavad.
  • Tänavune KinoFF festivali programm toob väikeste ja suurte filmisõpradeni üle 20 filmi kolmes Ida-Viru linnas. Lisaks erinevaid töötubasid, seminare, arutelusid ja näitusi. Kogu programmi kava leiab kodulehelt.
Head Uudised GoodNews