1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Põhja-Tallinnas avati uuendatud koerte jalutusväljak
Põhja-Tallinnas avati uuendatud koerte jalutusväljak

Põhja-Tallinnas avati uuendatud koerte jalutusväljak

Põhja-Tallinnas Ehte tänaval avati uuendatud koerte jalutusväljak, mille korrastamise käigus vahetati välja vananenud treeningelemendid, pingid ja prügikastid.

Põhja-Tallinna vanema Peeter Järvelaidi sõnul olid selle kauaoodatud objekti valmimise viibimise põhjuseks ebasoodsad ilmastikuolud.

„Keskmisest soojema temperatuuri ja rohkete sademete tõttu oli koerteplatsi ja seda ümbritseva ala pinnas muutunud niivõrd pehmeks, et seal ei olnud võimalik vajalike mehhanismidega töötada. Niipea kui ilm jahenes, sai võimalikuks tööd lõpule viia,“ selgitas Järvelaid. „Kindlasti vajab Põhja-Tallinn rohkem koerte jalutusväljakuid. Tegeleme sellega ja ilmselt lähiaastatel tuleb neid juurte, näiteks Kase parki, aga võimalik, et ka kuhugile mujale.“

Selleks, et lahendada Ehte koerteplatsi kimbutava liigniiskuse probleemi, lisati väljakule ohtralt liiva. Väikeste ja suurte koerte alade vahele rajati uus vaheaed, samuti remonditi kogu väljakut ümbritsevat aeda ja väravaid.

Tööde käigus paigaldati kaks uut istepinki ja vahetati välja kõik koerte ekskrementide kogumiseks mõeldud prügikastid.

Väikeste koerte alas vahetati välja treeningvahend „Rõngas“ ja suurte koerte alas paigutati seoses aladevahelise aia nihutamisega ringi atraktsioonid „Laud“, „A-takistus“, „Hüppetakistus“ ja „Tasakaalulaud“. Lisaks paigaldati uued sildid: treeningelementide kasutusjuhendid, koerte jalutusväljaku kasutamise reeglid ning suurte ja väikeste koerte ala tähistavad sildid.

Kevadel, pärast väljaku ja ümbritseva ala tahenemist, kohendatakse väljaku ümbrus ja juurdepääsuteed.

Töid teostab Tallinna keskkonna- ja kommunaalameti tellimusel Maatriks-RP. Lepingujärgne tööde maksumus oli 32 303 eurot.

Head Uudised GoodNews