1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Põhja-Tallinnas toimusid ekstreemspordi huvilistele lastele mõeldud töötoad
Põhja-Tallinnas toimusid ekstreemspordi huvilistele lastele mõeldud töötoad

Põhja-Tallinnas toimusid ekstreemspordi huvilistele lastele mõeldud töötoad

Põhja-Tallinnas toimusid ekstreemspordi huvilistele lastele mõeldud töötoad turvavarustusest ja liiklusohutusest ning kõik osalejad said ka oma uusi teadmisi praktiseerida.

Projekt „Extreemne ABC“, mida vedasid MTÜ Keerdtrepp ja linnaosa koolinoorsootöötajad, oli suunatud piirkonna koolide õpilastele vanuses 7-12 aastat.

Töötoad ja rula, triki- ning tõukerattatrennid toimusid nii uhiuues Kopli skate-pargis kui Põhja-Tallinna Noortekeskuse siseruumides. Kokku osales töötubades kolme kuu jooksul ligi 400 koolinoort.

„Noorte puhul pole keeldudest tihtilugu kasu, me võime õpetada neid õigesti turvavarustust kasutama ja erinevate ohtudega arvestama, kuid kõige paremini mõjub praktiline kogemus. Huvi antud projekti vastu oli suur ja kindlasti jätkame liiklusohutuse- ja ekstreemspordi teemadega ka sel aastal,“ ütles Põhja-Tallinna vanem Peeter Järvelaid.

Projekti raames jagati noortele infot turvavarustusest, liiklusohutusest, helkuri vajalikkusest, liiklemisest ekstreemparkides, nutitelefoni ning kõrvalappide kasutusest liikluses.

Teoreetilisele loengule järgnes ka käeline tegevus ja kuuldu praktiseerimine. Kohapeal said noored järele proovida kiivri ja kaitsmete õiget kasutust ning toimusid mitmed põnevad omavahelised mõõduvõtmised. Projekti raames soetati Põhja-Tallinna Noortekeskusele tõukerattad ja rulad, et harjutada saaksid ka need, kellel endal ei ole nende ostmiseks võimalust. Edaspidi saab neid laenutada Põhja-Tallinna Noortekeskusest.

Head Uudised GoodNews