1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Pokumaa populaarsus kasvab tänu Õunaaiakontsertidele
Pokumaa populaarsus kasvab tänu Õunaaiakontsertidele

Pokumaa populaarsus kasvab tänu Õunaaiakontsertidele

Foto: Pixabay

Juba homme, 4. juulil astuvad publiku ette Kadri Voorand ja Mihkel Mälgand. Kuna kõikide kontsertide eel on õhtu sisse juhatanud elukutseline lugudevestja Piret Päär, siis läheb nii ka sel aastal, mil toimuvad kontserdid järjekorranumbritega #5, #6, #7 ja #8.

Neli eelmisel suvel Pokumaal toimunud Õunaaiakontserti tõid Hauka põlistalu puude alla publikut kokku umbes 500 inimese jagu, selle aasta esimesel kontserdil oli juba kohal 230 inimese ringis: esinejaks oli siis ansambel „Naised köögis“.

„Õunaaiakontsertidel on kindasti oma osa selles, et Pokumaal praegu nii kenasti läheb,“ arvab sihtasutuse juhataja Nele Hendrikson. „Sõna ehedatest elamustest liigub õige publiku hulgas ise, kuigi kindlasti olen tänu võlgu ka meie koostööpartneritele,“ ütleb Hendrikson ja lisab seejärel ruttu, et kuuldused „Pokuraamatu“ peategelase Puuko olemasolust ja toimetamisest Pokumaal peavad samuti paika.

Õunaaiakontsertidel on kindasti oma osa selles, et Pokumaal praegu nii kenasti läheb.

Lisaks kontsertikülastustele käis eelmisel suvel Edgar Valteri loomingut ja pokude elu-olu uudistamas üsna täpselt 8500 inimest, mis turismiekspertide sõnul oli vihmase suve kohta igati tubli tulemus ja ületas kindlasti ka 2016. aasta külastuste arvu. Müügitulu kasvas aasta varasemaga võrreldes 61%.

„Pokumaal on kõik eestlasele olulised teemad otsekui peo peal – kunst, loodus, mets, kodulugu ja traditsioonid, kohalik pärimus – kõik Edgar Valteri vaimus, aga samas täiesti universaalsed ja ajatud väärtused,“ usub Nele Hendrikson. „Pole palju juurde vaja, et sellest võiks saada koht, mille järgi teatakse meid ka kaugemal.“

Pokumaal on kõik eestlasele olulised teemad otsekui peo peal – kunst, loodus, mets, kodulugu ja traditsioonid, kohalik pärimus – kõik Edgar Valteri vaimus, aga samas täiesti universaalsed ja ajatud väärtused.

Käesoleval suvel on jäänud veel kolm piknik-kontserti:

  • 4. juuli – Kadri Voorand ja Mihkel Mälgand

Sel korral elamuse jazzi ja improvisatsiooni vallast – kaunis ja andekas Kadri Voorand ning tema lavapartner Mihkel Mälgand loovad, laulavad ning jagavad omi mõtteid, nagu Haukal toimuvate kontsertide aegu juba tavaks saanud. Kadri on tuntud Eesti vokalist ja helilooja, kes aastal 2017 pärjati Eesti Muusikaauhindadel “Aasta naisartisti” tiitliga. Mihkel kuulub kindlasti muusikaliselt aktiivsemate bassiste hulka Eestis. Koos moodustavad nad duo, mis mängib põhiliselt originaalloomingut klaverile, bassile ja häälele, mis annab ruumi improvisatsioonile ning mida ehivad õhulised elektroonilised efektid. Lüürikaks on nii Eesti luule kui originaaltekstid. Nad on koos kontserte nii Eestis kui välismaal, sealhulgas mitmetel mainekatel sündmustel nagu Pori Jazz’il, Jazz Baltica’l, Tampere Jazz Happening’il, EFG London Jazz Festivalil jt.

  • 19. juuli – Mick Pedaja ja Angeelia
  • 9. august – Inga ja Toomas Lunge

Juba kaks aastat on Õunaaiakontsertide korraldamist toetanud Coop Eesti, tükikoda Joon, Öun Drinks ja Ticketer, sellest aastast ka Raadio Elmar ja Piletilevi. Eesti Kultuurkapitali toetus on samuti olnud oluline, kuigi tegevjuhi sõnul otsitakse tegelikult järgmiseks aastaks paari, maksimaalselt kolme firmat, kes sooviks Pokumaaga sisulist ja pikaajalist koostööd teha, kattes eri valdkonnad.

Vaata rohkem infot SIIT!

Head Uudised GoodNews