1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Kirjandus
  4. Polina Tšerkassova uus heliraamat keskendub jõgedele erinevate rahvaste folklooris
Polina Tšerkassova uus heliraamat keskendub jõgedele erinevate rahvaste folklooris

Polina Tšerkassova uus heliraamat keskendub jõgedele erinevate rahvaste folklooris

Polina Tšerkassova esitleb 11. detsembril Tallinnas heliraamatut “Suurte jõgede muinaslood”, mis keskendub jõgedele erinevate rahvaste folklooris.

Heliraamatus seisavad kõrvuti nii suurte kui ka objektiivselt väikeste, ka Eestimaa jõgede lood. Sellega rõhutab Polina, et kõik jõed, kõik rahvad ja nende muinaslood on sama väärtuslikud, suured ja imetabased. Heliraamatus kõlavad nii rahvajutud kui ka Polina enda kirjutatud muinaslood, mis on mõeldud kõikides vanustes kuulajatele.

Iga loo jaoks kirjutas Polina autorimuusikat, mida ta esitas ja salvestas 30 erineval pillil. Kuulda saab näiteks iraani santuuri, eesti kannelt, slovaki flöötide kuningannat fujarat, torudest ehitatud pilli tubulummi ja paljusid teisi.

Polina Tšerkassova on tuntud jutuvestja, kes edendab jutuvestmise žanri ja räägib lugusid üle Eesti nii lastele kui ka täiskasvanutele, koolides, kultuurimajades, festivalidel, suurtel konverentsidel ja esineb ka välismaal. Jutuvestmist saadab Polina mitmel haruldasel muusikainstrumendil. Polina esimene heliraamat oli nomineeritud Eesti Kultuurkapitali kirjanduse aastapreemiale. Kõik tema heliraamatud on saanud populaarseks Lasteekraanis.

Head Uudised GoodNews