1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. Põlvamaa tunnustas parimaid: ettevõtjad, aasta sädeinimene, aasta bussijuht
Põlvamaa tunnustas parimaid: ettevõtjad, aasta sädeinimene, aasta bussijuht

Põlvamaa tunnustas parimaid: ettevõtjad, aasta sädeinimene, aasta bussijuht

Põlvamaa Arenduskeskus ja Põlvamaa Omavalitsuste Liit korraldasid Sillapää lossis piduliku vastuvõtu, kus tunnustati Põlvamaa 2021. aasta parimaid ettevõtjaid ja vabaühenduste esindajaid, samuti leidsid tunnustamist maakonna ettevõtlikeim kool ja aasta bussijuht.

Mastimänd 2021 on Ecosauna Projekt, mis toodab luksuslikke kümblustünne ja nii traditsioonilisi kui ka erilahendustega saunasid ja kämpingumajasid. Ettevõtte meeskonda kuulub 40 töötajat, kelle valmistatud toodang eksporditakse enam kui 30 riiki üle maailma.

Tõusva tähe auhinna pälvisid Peeter ja Raido Peedomaa, kes on puidu kasutamisel toonud välja uue etapi ja tänu kellele on Põlvas kerkimas esimesed ristkihtpuidust kortermajad Eestis.

Põlvamaa pärliks on sirgunud 2017. aasta tõusva tähe tiitliga pärjatud Käbliku Pruulikoda, tuntud nii Põlvamaal kui kogu Eestis, kuid neid teatakse ka mujal Euroopas. Ettevõtte entusiastliku meeskonna põhimõte – käib töö ja vile koos – on põhitegevuse kõrval käivitanud ka muusika- ja käsitööõlle festivali. Koroona-aastal avati pitsa- ja õllekeldri väliterrass, kus toimus nii koolitusi kui ka kontserte.

Ettevõtluse edendaja Põlvamaal on Leo Kütt, kes on väsimatu uute ettevõtmiste algataja ja kes on oma teiste ettevõtmiste seas käima lükanud Räpina loomemaja, millest on välja kasvanud kümned ettevõtted. Läinud aastal sai tema eestvedamisel uue elu ja hingamise Koiva maja ehk Räpina muusikakooli endine hoone, mis on nüüd omamoodi koduks 11 ettevõtjale.

Esmakordselt valiti Põlvamaa kõige ettevõtlikum kool, kelleks sai Mooste Mõisakool, ettevõtliku kooli haridusprogrammi võrgustikus 2016. aastast. Ajaloolisse mõisahoonesse rajatud kooli iseloomustab lähenemine, et kõik tehtu arendaks õpilastes iseseisvat mõtlemist, ettevõtlikku hoiakut, otsustusvõimet ja ärgitaks tegutsema. Õppetöö käigus aidatakse õpilastel mõista neid ümbritsevat majanduselu, valmistada nad ette jätkuvateks õpinguteks ja tulevasteks saavutusteks. Õppimine nii väljaspool klassiruumi kui ka klassis on toetanud õpilaste julgust teha asju teistmoodi. Õppimise muudavad üheskoos põnevaks inspireerivad õpetajad ja innustunud õpilased.

Tunnustusüritusel pärjati ka Põlvamaa parimad vabaühendused ja sädeinimesed.

Põlvamaa kodanikuühendus 2021 on MTÜ Kagu-Eesti Lasterikkad, mis toetab aktiivselt suurperesid ja pakub lasterikastele peredele erinevaid põnevaid üritusi.

Aasta vabatahtlik on Inge Parring. Ta on juba aastaid panustanud Ruusa kogukonna tegemistesse, korraldades erinevaid õpitubasid, koolitusi ja piirkondlikke sündmusi.

Aasta kodanikualgatus on Postitee Pillerkaar. Eesti kõige kaunimaks teeks hinnatud vanal Tartu-Võru maanteel ehk ajaloolisel Postiteel on alati huvitav seigelda, kuid just Postitee Pillerkaar toob huvilistele nähtavale ka tee äärde jäävad kohalikud ettevõtjad ja talud. Tegemist on Põlvamaa jaoks olulise maineüritusega, mis toob sinna kanti palju külalisi.

Sädeinimeseks tunnistati Andre Laine. Ta on aastaid rikastanud Põlvamaa kultuurielu, olnud aktiivne vabatahtlike kaasaja nii MTÜ Meie Stuudio toimimise toetamiseks kui ka erinevate maakondlike kultuurisündmuste korraldamisel. Tantsumaailma inspireeriv eestvedaja, kes on tuntud üle Eesti.

Kagu Ühistranspordikeskus kuulutas taas välja konkursi aasta bussijuhi leidmiseks. Kõige rohkem hääli sai Go Busi bussijuht Ain Lilles, kohusetundlik inimene, keda sõitjad iseloomustasid ka hästi sõbraliku, humoorika ja vastutuleliku bussijuhina, kes muudab ka reisijate tuju paremaks.

Head Uudised GoodNews