1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Porikuu festivali lõpetab Halloweeni hõnguga nädalavahetus
Porikuu festivali lõpetab Halloweeni hõnguga nädalavahetus

Porikuu festivali lõpetab Halloweeni hõnguga nädalavahetus

Oktoobrikuus Loode-Eestit avastama meelitanud elamusfestivali viimane nädalavahetus pakub Halloweeni-hõngulisi võimalusi sügisilmade nautimiseks ja uute paikade avastamiseks. Tänavu rekordilise huviga festivali lõpuürituste fookuseks on õuduste õhtule omaselt kõrvitsapeod, hämara aja matkad ja suurejooneline valgusrännak.

Sel aastal on Porikuu festival osutunud nii kohalike kui ka kaugemalt pärit huviliste seas erakordselt huvipakkuvaks sündmustesarjaks ning pälvinud projektijuht Elisabet Masti sõnul suuremat tähelepanu eeskätt koroonakriisi mõjutuste ja tavapäraselt konkureerivate sündmustega seotud piirangute tõttu.

“Võimalus avastada ebatraditsioonilisi piirkondi selleks spetsiaalselt korraldatud ja väikestes gruppides läbi viidud ürituste, matkade ning loodusretkede kaudu on olnud kindlasti paljude eelistuseks ajal, mil traditsioonilised raba- ja matkarajad kipuvad olema ülerahvastatud ning siseruumide rahvarohkeid üritusi pigem välditakse,” selgitas ta.

Festivali viimane nädalavahetus on pühendatud Halloweenile ja pimedatele õhtutele, mille raames saavad toiduelamuste otsijad võimaluse ka looduses uusi maitseid kokata. “Festivali viimasel päeval toimuva Veskijärve matkaürituse ‘’Porikuul poti ja panniga’’ üheks osaks on lõkketoitude kokkamine. Samal päeval saab aga osaleda ja kokata ka Padise kastellis ja Läänemaal Tuuru Karjamõisas toimuvates Halloweenile pühendatud kõrvitsapäeva õpitubades,” tõi festivali projektijuht näiteid.

Loodushuvilised saavad aga matkata täiskuul Veskijärve rabas või kuulata Suurupi tuletornis tondijutte. Samal päeval saab ka festival maagilise lõpu valgusrännakuga rannarootslaste kodukanti, Dirhamisse. “Sellele matkale on kohad juba välja müüdud ning oodata on 400 osalejat. Sellegipoolest on tagatud sündmuse turvaline korraldus – alates maskide kasutamisest ja desinfitseerimisvahendite olemasolust kuni gruppide moodustamise ja väiksemates seltskondades liikumiseni,” kinnitas Mast ja lisas, et info ja registreerumisvõimalus festivali raames toimuvatele viimastele üritustele asub siin.

Sügiseste poriilmade nautimise ja Loode-Eesti avastamata pärlitega tutvumise vastu turismivälisel hooajal on tundnud tänavu Masti sõnul huvi rohkem inimesi kui varasematel festivalidel. “Tänavu on paljudel sündmustel piirarv ning need toimuvad pigem väiksema seltskonnaga. Küll aga on külastajate huvi festivali vastu olnud sel aastal rohkem kui kaks korda suurem kui mullu – nii näiteks täitusid mitmete piirarvuga sündmuste kohad üsna kiirelt ja huvilisi, kes enam kohta ei saanud, kuid selle kohta uurisid, oli palju,” märkis Mast.

Festivali korraldamist kaasrahastavad Euroopa Maaelu Arengu Põllumajandusfond ja piirkonna omavalitsused.

Head Uudised GoodNews