1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. POSITIIVNE PROGRAMM! Põhja-Tallinna ideekorje käigus laekus elanikelt üle 1600 ettepaneku
POSITIIVNE PROGRAMM! Põhja-Tallinna ideekorje käigus laekus elanikelt üle 1600 ettepaneku

POSITIIVNE PROGRAMM! Põhja-Tallinna ideekorje käigus laekus elanikelt üle 1600 ettepaneku

Fotod: Aleksandr Gužov
Fotod: Aleksandr Gužov

Neljapäeval Salme Kultuurikeskuses toimunud konverentsil Positiivne Tallinn tutvustati linnaosas toimunud ideekorje tulemusi ja arutleti Põhja-Tallinna tuleviku üle.

Toimunud konverentsi võttis kokku Põhja-Tallinnas kandideerivate poliitikute paneeldiskussioon, milles võtsid osa Keskerakonna, Vabaerakonna, valimisliidu Vaba Tallinna Kodanik ja EKRE esindajad.

Põhja-Tallinna vanema Raimond Kaljulaidi sõnul tehti Positiivse Programmi ideekorjet linna raha eest ja seetõttu otsustati jagada selle tulemusi kõigi sellest huvituvate poliitiliste jõududega.

Positiivne Põhja-Tallinn-1

„Kutsusin teised erakonnad paneeldiskussioonil osalema, sest leian, et linna raha eest kogutud info linnaosa elanike ootuste ja soovide kohta peaks olema avatud lähtekoodina kasutatav. Erakonnad ja valimisliidud võiksid ideekorje tulemustest lähtuda oma programmide ja tegevuskavade koostamisel,“ leidis Kaljulaid.

Linnaosavanem lisas, et kuigi kutsutud olid kõik suuremad erakonnad, osalesid vestlusringis kolm erakonda ja üks valimisliit. IRL ja Reformierakond keeldusid osalemast ja SDE esindaja ei saanud tulla, sest samal ajal oli linnavolikogu istung.

Positiivne Põhja-Tallinn-2

Paneeldiskussioonil keskenduti liikluskorralduse ja heakorra küsimustele, samuti räägiti linnaosa rollist ja kaasamisest ning süstlavahetuse teemadel. Projekti „Positiivne Programm 2018-2022“ raames koguti Põhja-Tallinnas üle 1600 ettepaneku linnaosa elanikelt. Suurem osa neist puudutas heakorra, liikluskorralduse, teeremondi, vaba aja veetmise võimaluste, ühistranspordi ja turvalisuse küsimusi. Linnaosa edastas tehtud kokkuvõtted linnavolikogule.

„Millised ideed teostamisele lähevad, sõltud paljuski sellest, kes neid ellu viima hakkavad pärast kohalikke valimisi. Selle, kes sinna kuuluvad, otsustavad valijad ning keegi ei saa seda otsust teha nende eest,“ rõhutas Raimond Kaljulaid.

Positiivne Põhja-Tallinn-4

Ideekorje käigus toimus Põhja-Tallinna erinevates asumites 16 eesti- ja venekeelset kohtumist kohalike elanikega, lisaks sellele koguti ettepanekuid Põhja-Tallinna noorte ümarlaua ja pensionäride nõukogu koosolekutel, samuti kohtumistel erinevate seltside, MTÜ-de ja haridusasutuste esindajatega. Inimeste arvamust küsiti ka linnaosa kaubanduskeskustes ja mitmetes kohtades olid avatud statsionaarsed ideekorje punktid. Hulk ettepanekuid edastati ka telefoni teel ja interneti kaudu.

Head Uudised GoodNews