1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. PREEMIA LÕPUTÖÖ EEST I Meremuuseumi preemia pälvivad Tauri Roosipuu ja Tuuli Jõesaar
PREEMIA LÕPUTÖÖ EEST I Meremuuseumi preemia pälvivad Tauri Roosipuu ja Tuuli Jõesaar

PREEMIA LÕPUTÖÖ EEST I Meremuuseumi preemia pälvivad Tauri Roosipuu ja Tuuli Jõesaar

Eesti Meremuuseumi rahalise preemia Eesti merenduse ajalugu käsitletava lõputöö eest pälvivad Eesti Mereakadeemia vilistlane Tauri Roosipuu ja Viljandi Kultuuriakadeemia vilistlane Tuuli Jõesaar. Vastava konkursi viis muuseum läbi asutamise aastapäeva eel juba teist korda.

„Lõputööde konkurss on veel üks võimalus tagada, et Eesti merenduse ajaloo teaduslik uurimine jätkub ka aastakümnete pärast. Pikka aega oleme muuseumi meeskonnaga toetanud üliõpilasi lõputööde juhendamisega. Eelmisest aastast innustame neid uurima Eesti kui mereriigi lugu ka rahalise preemiaga kaitstud lõputöö eest,“ ütles Eesti Meremuuseumi juht Urmas Dresen.

Hindamiskomisjon jõudis otsusele tunnustada peapreemiaga summas 1000 eurot Tauri Roosipuud, kes osales konkursil magistritööga „Parvlaeva Estonia huku varasemate uurimistulemuste võrdlus seoses uute asjaoludega“. Samuti otsustas komisjon määrata eripreemia summas 500 eurot Tuuli Jõesaarele, kes esitas konkursile magistritööd „Keskaegsete jalatsite valmistamismeetodid Kadrioru koge leiukompleksi näitel“.

„Mõlemad tunnustust pälvinud lõputööd lisavad nii uudseid teadmisi kui praktilisi täiendusi meie püsiekspositsioonile. Peapreemia võitnud magistritöö loob tervikpilti nii varasematest kui ka käimasolevatest parvlaeva Estonia huku uurimustest. Eripreemia saanud magistritöö annab võimaluse eksponeerida kogelt leitud nahkjalatseid nagu need jalas välja nägid,“ selgitas konkursi eestvedajana Eesti Meremuuseumi teadusjuht Hele Kiimann.

Tauri Roosipuu magistritöö kõrvutab parvlaeva Estonia huku uurimuste tulemusi ja käsitleb neid uute asjaolude valguses. See oli kaitstud Tallinna Tehnikaülikooli (TalTech) Eesti Mereakadeemias aastal 2021.

Tuuli Jõesaare magistritöö jätkab erakordsete leidude uurimist ning heidab uut valgust tolleaegsetele kaubalaevaga reisijatele. See oli kaitstud Tallinna Ülikooli Viljandi Kultuuriakadeemias aastal 2021.

  • Preemia saajate autasustamine toimub kolmapäeval, 9. märtsil. Sündmuse raames tutvustavad nad ise oma lõputöid.
Head Uudised GoodNews