1. Avaleht
  2. Poliitika
  3. Presidendi vabakonnanõunikuks saab Triin Toomesaar
Presidendi vabakonnanõunikuks saab Triin Toomesaar

Presidendi vabakonnanõunikuks saab Triin Toomesaar

Kersti Kaljulaidi vabakonnanõunikuna alustab uuel nädalal Triin Toomesaar, kes vahetab selles ametis välja Praxise juhiks siirduva Urmo Kübara.

Triin Toomesaar juhtis viimased kuus aastat Kiusamisvaba Kooli sihtasutust ja pälvis oma töö eest ka 2018. aastal presidendi noore haridustegelase preemia. Varasemalt töötas ta programmi Noored Kooli vilistlasena eesti keele ja kirjanduse õpetajana ning on ka aktiivne arvamuslugude kirjutaja, haridusteemade eest seisja ja vabakonna algatustes osaleja.

Ta soovib järgmiste kuude jooksul tõsta esile ja toetada presidendi tööd valdkondades, mis käivad paljuski käsikäes tema senise tegevusega. „Mulle on oluline rääkida hariduselu erinevatest külgedest ning vägivalla, ebaõigluse ja ebavõrdsuse vähendamisest ehk teisisõnu nõrgematest hoolimisest ja paremast suhtluskultuurist. Selle kõrval aga ka teadus- ja tõenduspõhisest ennetusest ning rohepöördest kliimamuutuste pidurdamiseks, kus minu meelest võiks vabakonnal rohkemgi sõna- ja tegutsemisjõudu olla,“ selgitas Toomesaar.

Triin Toomesaarel on bakalaureusekraad cum laude Tallinna Tehnikaülikoolist avaliku halduse erialal ja magistrikraad Tallinna Ülikoolist politoloogia erialal. Lisaks vabakonnanõunikutööle hakkab ta juhtima ka Presidendi Kultuurirahastut.

Head Uudised GoodNews