1. Avaleht
  2. Poliitika
  3. President Kaljulaid alustab homme riigivisiiti Keeniasse
President Kaljulaid alustab homme riigivisiiti Keeniasse

President Kaljulaid alustab homme riigivisiiti Keeniasse

Vabariigi President alustab neljapäeval kolmepäevast riigivisiiti Keeniasse. Visiidi fookuses on äridiplomaatia ja Eesti ettevõtete huvide edendamine Aafrikas ning see on esimene Eesti riigivisiit Aafrikasse.

„Nairobi on terve Aafrika mandri majanduselu süda ning paljudel Eesti ettevõtetel on soov siin oma haaret laiendada. Äridiplomaatia on läbi viie aasta olnud praeguse riigipea tugevas fookuses. Meie ettevõtete jaoks on see nö lendstart, mõnes kohas ka ukse avamine, ametkondades tee sillutamine. Lisaks on Keenia Aafrika üks peamisi diplomaatilise elu keskusi – siin asuvad paljude rahvusvaheliste agentuuride peakontorid ja esindused. Aga oluline on ka meie kahe riigi omavaheline koostöö ning meie kogemuse jagamine. Eeskätt on Keenia poolel olnud huvi meie haridusvaldkonna, e-valitsemise ja digikogemuste vastu,“ ütles visiidi eel Kristel Engman presidendi kantselei välisosakonnast.

Riigivisiit kestab neljapäevast laupäevani ning riigipead saadavad visiidil välisminister Eva-Maria Liimets, riigikogu väliskomisjoni esimees Marko Mihkelson ning esinduslik äridelegatsioon. Äridelegatsiooni programm algab juba täna, delegatsiooni juhib MKMi majandusarengu asekantsler Sille Kraam. Visiidiga paralleelselt toimub Nairobis ka Eesti-Keenia ärifoorum. Visiidi käigus lansseeritakse muuhulgas erinevaid arengukoostöö projekte nii keskkonna-, hariduse- kui digivaldkonnas.

Riigivisiit on kahe riigi omavahelise suhtlemise kõige pidulikum vorm. Aastas teeb Eesti Vabariigi president reeglina 1-2 riigivisiiti ning võõrustab teist sama palju.

Tagasi kodumaale jõuab riigipea pühapäeval.

Head Uudised GoodNews