1. Avaleht
  2. Poliitika
  3. President Kaljulaid kohtub Itaalias FAO juhiga
President Kaljulaid kohtub Itaalias FAO juhiga

President Kaljulaid kohtub Itaalias FAO juhiga

President Kersti Kaljulaid on täna ja homme töövisiidil Itaalias, kus ta osaleb Arraiolose grupi riigipeade kohtumisel, neljapäeval osaleb ta aga Saksamaa ja Balti riikide presidentide kohtumisel Berliinis.

Täna kohtub president Kaljulaid ÜRO Toidu- ja Põllumajandusorganisatsiooni (FAO) peadirektori Dong-Yu Quga ja ÜRO Maailma Toiduprogrammi abitegevdirektori Gina Casariga, et arutada keskkonnasõbralikku lähenemist põllumajandus- ja toidusektorile ning ÜRO ja rahvusvahelise kogukonna rolli maailma toiduvaldkonna probleemide ja näljahädade lahendamisel.

Seejärel külastab Eesti riigipea Euroopa Liidu mereväeoperatsiooni Eunavfor Med/Irini peakorterit, mille operatsiooni Eesti on panustanud selle loomisest alates.

Kolmapäeval osaleb president Kaljulaid parlamentaalsete riikide riigipeade kohtumisel, et arutada, mida EL vajab globaalsel areenil mõjukamaks muutumiseks ja kuidas EL saab oma huve rahvusvahelisel areenil kaitsta aspektides, kus liikmesriigid üksinda jääks nõrgaks. Arraiolose grupi nime all tuntakse 2003. aastal alguse saanud mitteformaalsete kohtumiste seeriat, kuhu on kutsutud riigipead, kes ei võta osa EL-i ülemkogust. Selleaastasel järjekorras 16. kohtumisel osalevad veel Austria, Bulgaaria, Horvaatia, Soome, Saksamaa, Kreeka, Ungari, Iirimaa, Läti, Malta, Poola, Portugali ja Sloveenia presidendid.

Neljapäeval sõidab president Kaljulaid Berliini, kus kohtub koos Läti ja Leedu riigipeadega Saksamaa liidupresidendi Frank-Walter Steinmeieriga, et tähistada 30 aastat Saksamaa ja Balti riikide diplomaatiliste suhete taastamisest.

President Kaljulaid saabub Eestisse tagasi neljapäeva hilisõhtul.

Head Uudised GoodNews