1. Avaleht
  2. Poliitika
  3. Kaljulaid kohtus Vatikanis paavstiga: tingimusteta hoolivuses pole kohta vihkamisele, rassismile ega misogüüniale
Kaljulaid kohtus Vatikanis paavstiga: tingimusteta hoolivuses pole kohta vihkamisele, rassismile ega misogüüniale

Kaljulaid kohtus Vatikanis paavstiga: tingimusteta hoolivuses pole kohta vihkamisele, rassismile ega misogüüniale

Täna Vatikanis ametlikul visiidil viibiv vabariigi president kohtus ennelõunal paavst Franciscusega.

Presidendi sõnul oli paavstil hästi meeles nende mullune kohtumine Tallinnas. „Nii nagu toona, oli ka täna paavsti jaoks oluline tingimusteta hoolivus, kus ei ole kohta vihkamisele, rassismile ja misogüüniale. Aga arutasime ka palju praktilisematel teemadel, nagu arengud Ukrainas, kliimakatastroofiga võitlemine ning multilateralismi olukord ja Eesti kavatsused ÜRO julgeolekunõukogus,“ sõnas Kaljulaid.

Kaljulaid andis paavstile üle Eesti roomakatoliku kiriku piiskop Philippe Jourdani tervitused. Vesteldi ka stalinistlikes repressioonides hukkunud Eesti katoliku piiskopi Eduard Profittlichi käimasolevast õndsaks kuulutamise protsessist. Kaljulaid kinkis paavstile Anna-Maria Vaino klaasskulptuuri „Hoiab“.

Pärast kohtumist paavstiga kohtus Kaljulaid Vatikani välisministri peapiiskop Paul Gallagheriga, kellega arutati maailmas käimasolevaid konflikte, rahvusvahelisi suhteid, Eesti plaane ÜRO julgeolekunõukogus ja võimalusi teha koostööd Aafrika suunal.

Täna sõidab president Kaljulaid Vatikanist töövisiidile Torinosse, kus ta avab Musei Reali palees Konrad Mägi maalide näituse. Plaanitud on kohtumine Torino linnapea Chiara Appendinoga ja loeng Torino Tehnikaülikoolis, kus Kaljulaid räägib digivapustusest ja tulevikutööst.

Anna-Maria Vaino „Hoiab“
Head Uudised GoodNews