1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. President Kaljulaid kohtus India asepresidendi Venkaiah Naiduga: loodan, et see ajalooline visiit süvendab meie poliitilisi sidemeid
President Kaljulaid kohtus India asepresidendi Venkaiah Naiduga: loodan, et see ajalooline visiit süvendab meie poliitilisi sidemeid

President Kaljulaid kohtus India asepresidendi Venkaiah Naiduga: loodan, et see ajalooline visiit süvendab meie poliitilisi sidemeid

„Loodan, et see ajalooline visiit süvendab meie poliitilisi sidemeid, annab tugeva tõuke majandussuhetele ja hoogu koostööle IKT, kõrghariduse ja e-valitsemise vallas,“ ütles president Kaljulaid pärast kohtumist.

„Eesti on oma digiriiki ehitanud kolm aastakümmet ja pakub inimestele järjest uusi e-teenuseid. Just seetõttu imetlen tõeliselt seda, mida India on saavutanud – andnud digitaalse isikukoodi rohkem kui miljardile inimestele ja omab nii maailma suurimat biomeetrilist andmebaasi. Olen veendunud, et Eesti ettevõtetel on palju ideid, kuidas koos oma India kolleegidega meie kogemust ka suuremate süsteemide jaoks kasutada,“ rääkis riigipea.

Eesti ettevõtted arendavad juba täna teenuseid Inda e-valitsemise platvormile ja India e-residendid on Eestis loonud üle 400 ettevõtte. „See näitab selgelt, et meie ettevõtjatel on tahe koos töötada ja meie saame riikidena seda vaid toetada,“ ütles president Kaljulaid.

Riigipea lisas, et soovib kahe riigi koostööd laiendada ka rahvusvahelistes organisatsioonides, eriti ÜRO julgeolekunõukogus, mille 2-aastane liikmelisus algab Eesti jaoks uue aasta alguses.

Inda asepresident Venkaiah Naidu on Eestis 2- päevasel töövisiidil ja tegemist on esimese nii kõrgetasemelise visiidiga Eestisse. Selle käigus kohtub asepresident Naidu veel peaminister Jüri Ratase ning Riigikogu esimehe Henn Põlluaasaga.

Samuti allkirjastatakse Eesti-India äriseminaril vastastikuse mõistmise memorandumid koostööst e-valitsemises majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumiga ning küberturvalisuse alal Riigi Infosüsteemi Ametiga.

Head Uudised GoodNews