1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. President Kaljulaid kohtus täna Madalmaade kuninga Willem-Alexanderiga
President Kaljulaid kohtus täna Madalmaade kuninga Willem-Alexanderiga

President Kaljulaid kohtus täna Madalmaade kuninga Willem-Alexanderiga

Fotod: Mattias Tammet

President Kersti Kaljulaid ütles täna Madalmaade kuninga Willem-Alexanderiga kohtudes, et meie riikide inimesed oskavad hinnata digiühiskonnaks olemise eeliseid, aga saavad ühtmoodi aru ka kodust kaugemale jäävast.

Eesti riigipea rääkis kohtumise järel toimunud pressikonverentsil, et nii Eesti kui Madalmaade inimesed väärtustavad oma igapäevaelu korraldamise lihtsust: „Me hindame digitaalse ühiskonna eeliseid ja Eesti jagab hea meelega oma kogemusi. Kasutan ka võimalust tänada Madalmaid selle eest, et nad tunnustavad meie digiallkirja,“ lisas president Kaljulaid.

„Side meie inimeste vahel ei piirdu vaid kontaktiga poliitilisel tasandil. Meie ettevõtted, tudengid ja teadlased toimetavad koos, mis on minu jaoks selge märk sellest, et mõtleme ühtemoodi. Madalmaad on muide meie lähinaabrite järel kolmas suurem Eesti välisinvestor,“ selgitas president Kaljulaid.

Kaitsevaldkonna koostöös tõi president Kersti Kaljulaid välja, et Madalmaad on aastaid NATO küberkaitsekeskuse tööle kaasa aidanud, samuti on riigi võitlejad Eesti õhuruumi turvanud ja Madalmaad on ka meie suurim kaitsealaste hangete partner. „Selline omavaheline usaldus põhineb meie ajaloolistel kogemustel, sarnastel väärtustel ja hinnangutel rahvusvahelisele olukorrale, mis ei erine üheski olulises küsimuses, olgu selleks Brexit või Euroopa Liidus toimuv,“ selgitas president Kaljulaid.

Madalmaade kuningas Willem-Alexander on 12.–13. juunini Eestis riigivisiidil.

Head Uudised GoodNews