1. Avaleht
  2. Poliitika
  3. President Kaljulaid külastab sel nädalal Tartumaad
President Kaljulaid külastab sel nädalal Tartumaad

President Kaljulaid külastab sel nädalal Tartumaad

President Kersti Kaljulaid on homsest pühapäevani peamiselt Tartumaal, kuid põikab läbi ka Lätist.

20. juuni hommikul külastab riigipea Tartu Herbert Masingu kooli miljööteraapilist Pepleri ravikodu ja kooli, mis on mõeldud traumakogemusega ja psüühikahäiretega noortele, ning seksuaalvägivalla kriisiabikeskust Tartu Ülikooli Kliinikumis.

Pärastlõunal osaleb Kaljulaid Läti presidendi Raimons Vējonisega Balti Kaitsekolledži 20. aastapäeva tähistamisel ja lõpuaktusel. Seejärel avab ta Maarja-Magdaleena ja Äksi kihelkonnaviidad Juula-Igavere maanteel, mis on viimased ERM-i algatatud kihelkonnapiiride tähistamise projektis.

21. juunil külastab president Elva laste- ja perekeskust ning ettevõtet Saint-Gobain Glass Estonia ja annab Kaitseväe Akadeemias üle auastmed uutele reservohvitseridele.

Laupäeva hommikul sõidab president Kaljulaid Lätti, kus osaleb Võnnu lahingu aastapäeva tähistamisel Cēsises ning asetab president Vējonisega lilled Võnnu lähedal hukkunud Eesti ja Läti sõdurite haudadele ja mälestusmärkidele. Päeva teises pooles osaleb riigipea Tartu laulupeo rongkäigus ning Carolin Illenzeeri Fondi heategevuslikul kontserdil Tartu Jaani kirikus ja kõneleb Tartu laulupeo peakontserdil.

23. juunil tervitab president Kaljulaid Tartus võidupühaparaadi.

Head Uudised GoodNews