1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. President Kaljulaid külastab sel nädalal Virumaad
President Kaljulaid külastab sel nädalal Virumaad

President Kaljulaid külastab sel nädalal Virumaad

President Kersti Kaljulaid on kahepäevasel maakonnavisiidil Lääne- ja Ida-Virumaal, mille käigus kohtub sealsete vallajuhtidega, külastab kohalikke ettevõtteid ning haiglaid.

Riigipea alustab päeva Tapa vallavanema ja volikogu esimehega kohtudes, külastab piimakarja kasvatusega tegelevat Hüpandi talu ning selle perenaist ja aasta põllumees 2020 kandidaati Krista Tõnurit. Samuti tutvub president Kaljulaid puidutööstusettevõtte Aru Grupp tegevusega ning käib läbi Kiviõlis tegutsevast õmblusettevõttest Svarmil, mida on tunnustatud järjepideva panuse eest vähenenud töövõimega inimeste kaasamisel. Lisaks saab ta ülevaate, kuidas on kroonviirus mõjutanud Rakvere haigla tegevust. Päeva mahub veel telefonikõne Soome peaministri Sanna Mariniga ja kokkusaamised Rakvere ning Viru-Nigula vallajuhtidega.

Kolmapäeval on kavas kohtumised Ida-Virumaa Omavalitsuste Liidu ning Ida-Viru Ettevõtluskeskuse esindajatega ja Päästeameti Ida päästekeskuse, Narva haigla, Sisekaitseakadeemia Narva õppe- ja majutushoone ning Tallinn Dollsi Lüganusel asuva tootmishoone külastus. Plaanis on ka kokkusaamine Narva linnapea ja linnavolikogu esimehega ning intervjuu Põhjarannikule. Kolmapäeva keskpäeval toimub ka Cambridge`i ülikooli Läänemere riikide õppeprogrammi üritus, mille riigipea virtuaalselt avab.

Head Uudised GoodNews