1. Avaleht
  2. Poliitika
  3. President Kaljulaid on kahepäevasel töövisiidil Argentinas
President Kaljulaid on kahepäevasel töövisiidil Argentinas

President Kaljulaid on kahepäevasel töövisiidil Argentinas

President Kersti Kaljulaid on täna-homme töövisiidil Buenos Aireses, kus kõneleb ÜRO konverentsil ja kohtub Argentina presidendi ja ÜRO Arenguprogrammi (UNDP) juhiga. Lisaks on kavas mitmed kahepoolsed kohtumised riigijuhtidega, et arutada Eesti kandideerimist ÜRO julgeolekunõukogusse.

President Kaljulaid esineb täna riigikõnega ÜRO konverentsil lõunapoolkera riigijuhtidele, kus räägib innovatsiooni ja infotehnoloogiliste lahenduste kasutamisest riikide arengus. Lisaks kohtub riigipea täna Argentina presidendi Mauricio Macriga, kellega arutatakse riikide kahepoolseid suhteid ja koostöövõimalusi.

Neljapäevasel kohtumisel ÜRO Arenguprogrammi (UNDP) juhi Achim Steineriga räägitakse Eesti ja UNDP koostööprojektist, mis on eelkõige suunatud arengumaadele ja näeb digimuutust kui jätkusuutlikku arenguvõimalust. Koostööprojekt sai alguse 2018. aasta oktoobris ja selle Eesti elluviija on E-Riigi Akadeemia.

Lisaks toimub mitmeid kahepoolseid kohtumisi riigijuhtidega, kellele president Kaljulaid tutvustab Eesti plaane ja kogub toetust Eesti kandideerimisele ÜRO julgeolekunõukogu ajutiseks liikmeks aastateks 2020–2021. Eesti kampaania sai avapaugu 2017. aasta juulis ja kulmineerub juuni alguses, mil 193 ÜRO riiki Eesti kandidatuuri üle hääletavad. Julgeolekunõukogu ajutiseks liikmeks saamiseks tuleb Eestil koguda 129 poolthäält ja edestada konkurenti Rumeeniat.

Riigipea saabub tagasi Eestisse laupäeval.

Head Uudised GoodNews