1. Avaleht
  2. Poliitika
  3. President Kaljulaid on visiidil Singapuris
President Kaljulaid on visiidil Singapuris

President Kaljulaid on visiidil Singapuris

Maailma arenenuimad digiühiskonnad Eesti ja Singapur jagavad ühist kirge innovatsiooni ja uute turvaliste lahenduste vastu, ütles Singapuris töövisiidil president Kaljulaid täna riigipea Halimah Yacobiga kohtudes.

Peamiselt keskenduti pandeemiale, riikide väljumisstrateegiatele ja digitaalsetele vaktsineerimistõenditele, mis on aidanud Euroopal piiranguid leevendada ja kus järgmine samm võiks olla vastastikune aktsepteerimine. Erinevalt Eestist ja Euroopast on Singapuris endiselt karmid liikumispiirangud, mis on piirkonna sõlmpunktis riigile suur väljakutse.

Singapuri riigipea tunnustas Eestit äsjaavatud diplomaatilise esinduse eest – nii see kui ka Eesti presidendi esimene visiit Singapuri aitavad kahe riigi suhteid edasi arendada ja on tugev märk Eesti huvist.

Digiriikidena sõltuvad nii Singapur kui ka Eesti küberturvalisusest ja küberkaitsest. President Yacob tõstis siin esile Eesti tegevuse ÜRO julgeolekunõukogus ja seda just kübervallas.

Väikeste ja avatud majandustena arutasid presidendid globaalse maksumäära kehtestamise aenguid. Räägiti e-residentidest ja diginomaadidest, kes töötavad üle maailma, ent kelle jaoks on päeva lõpuks oluline, kuidas saada oma maksuraha eest teenuseid riigis, kus nad parasjagu asuvad.

Töövisiidi käigus kohtus Eesti riigipea mitmete ministritega. Ta kõneleb homme Aasia suurimal tehnoloogiakohtumisel ATxSummit. Samuti annab president Kaljulaid intervjuud telekanalitele CNBC ja Channel News Asia ning väljaannetele Gov Insider ja The Straits Times.

President Kaljulaid saabub tagasi Eestisse kolmapäeva pärastlõunal.

Head Uudised GoodNews