1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. President Kaljulaid osaleb täna II maailmasõja mälestusüritusel Poolas
President Kaljulaid osaleb täna II maailmasõja mälestusüritusel Poolas

President Kaljulaid osaleb täna II maailmasõja mälestusüritusel Poolas

President Kersti Kaljulaid osaleb täna koos veel 16 Euroopa riigi presidentidega Varssavis II maailmasõja alguse mälestusüritusel ning kohtub Gruusia presidendi Salome Zourabichviliga.

Tänavu möödub II maailmasõja algusest 80 aastat ja sõja alguspunktiks loetakse just Poola linnas Gdanskis alanud vastasseisu Poola ja Saksa vägede vahel. Poola pealinnas Varssavisse kogunevad sel puhul mälestusüritusele Albaania, Bulgaaria, Horvaatia, Tšehhi, Eesti, Gruusia, Saksamaa, Ungari, Islandi, Läti, Leedu, Malta, Moldova, Montenegro, Slovakkia, Sloveenia ja Ukraina presidendid ning Ameerika Ühendriikide asepresident Mike Pence. Kõrgel tasemel on esindatud veel mitmed teisedki riigid.

Lisaks mälestusüritusele toimub Varssavis Eesti ja Gruusia riigipea kahepoolne kohtumine, mille peamiseks eesmärgiks on kuulda viimastest arengutest Gruusia okupeeritud aladel ning avaldada Gruusiale toetust. Viimati arutasid Eesti ja Gruusia riigipea neil teemadel telefoni teel augustis, viimati kohtusid riigipead tänavu mais, mil äsja ametisse asunud president Zourabichvili käis Eestis visiidil.

Head Uudised GoodNews