1. Avaleht
  2. Poliitika
  3. President Kaljulaid sõitis Saksamaale, et võtta Eesti riigi nimel Münsteris vastu Rahvusvaheline Vestfaali rahu auhind
President Kaljulaid sõitis Saksamaale, et võtta Eesti riigi nimel Münsteris vastu Rahvusvaheline Vestfaali rahu auhind

President Kaljulaid sõitis Saksamaale, et võtta Eesti riigi nimel Münsteris vastu Rahvusvaheline Vestfaali rahu auhind

Foto: Rene Riisalu

President Kersti Kaljulaid sõitis täna hommikul töövisiidile Saksamaale, et võtta Eesti riigi nimel Münsteris vastu Rahvusvaheline Vestfaali rahu auhind, mis antakse sel aastal Balti riikidele. Eesti, Läti ja Leedu saavad auhinna märkimisväärse panuse eest regiooni rahumeelsesse ja demokraatlikku arengusse. President Kaljulaid kohtub visiidi käigus ka Saksamaa liidupresidendi Frank-Walter Steinmeieriga.

Täna kohtub Vabariigi President Põhja-Reini-Vestfaali liidumaa peaministri Armin Laschetiga, Põhja-Reini-Vestfaali Maapäeva presidendi André Kuperiga, Põhja-Reini-Vestfaali Euroopa, liidu- ja välisasjade ministri dr Stephan Holthoff-Pförtneriga, kõneleb äriseminaril Münsteris ning osaleb Vestfaali rahu auhinna auks korraldatud pidulikul õhtusöögil koos Saksamaa, Läti ja Leedu riigipeadega.

Laupäeval kohtub president Kaljulaid Saksamaa liidupresidendi Steinmeieriga ning osaleb pidulikul auhinnatseremoonial. Pärastlõunal annab Eesti riigipea üle Maarjamaa Risti III klassi teenetemärgi audoktor Mario Ohovenile, kes on Saksa väikeste ja keskmiste firmade liidu (BVMW) ning Euroopa väikeettevõtete liidu (CEA-PME) president.

Vestfaali rahu preemiat antakse iga kahe aasta tagant alates 1998. aastast neile, kes on andnud panuse Euroopa ühtsuse hoidmisse. Auhinna suurus on 100 000 eurot ja sel aastal jagatakse see summa kolme Balti riigi vahel võrdselt. Varasemalt on Vestfaali rahu auhinna pälvinud teiste hulgas näiteks Jordaania kuningas Abdullah II, Vaclav Havel, Kofi Annan ja Helmut Kohl. 

Head Uudised GoodNews