1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. President Karis andis Poola suursaadikule Grzegorz Kozlowskile teenetemärgi
President Karis andis Poola suursaadikule Grzegorz Kozlowskile teenetemärgi

President Karis andis Poola suursaadikule Grzegorz Kozlowskile teenetemärgi

President Alar Karis andis täna Kadriorus üle Maarjamaa Risti III klassi teenetemärgi ametist lahkuvale Poola suursaadikule Grzegorz Kozlowskile. Suursaadik pälvis teenetemärgi aktiivse tegevuse ja märkimisväärse panuse eest Eesti ja Poola suhete süvendamisel.

President Karis avaldas Poola suursaadikule tänu pühendunud töö eest, mida ta on teinud Eestis Poola suursaadikuna, aga ka diplomaatilise korpuse vanemana. “Suursaadik Kozlowski on aktiivselt edendanud meie koostööd kõigis diplomaatia valdkondades, alates julgeolekust kuni majanduseni,” ütles president Karis teenetemärki üle andes. Suursaadik Kozlowski ametiaega jäävad nii Eesti ja Poola diplomaatiliste suhete sajanda aastapäeva tähistamine kui ka Eesti-Poola Kaubanduskoja taasasutamine.

Eesti riigipea tõi välja, et Poola on NATO-s ja meie regioonis juhtiv jõud, suurendades oluliselt oma kaitsekulutusi ja arendades NATO kollektiivkaitset. “Poola on piirkondliku julgeoleku juhtiv riik ja me hindame kõrgelt tihedat kaitsekoostööd,” ütles president Karis. Samuti toonitas ta meie ühist panust Ukraina kindlal toetamisel.

Head Uudised GoodNews