1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. President Karis Eesti-Rootsi ärifoorumi avamisel: tihedad ärisidemed teevad meid tugevamaks
President Karis Eesti-Rootsi ärifoorumi avamisel: tihedad ärisidemed teevad meid tugevamaks

President Karis Eesti-Rootsi ärifoorumi avamisel: tihedad ärisidemed teevad meid tugevamaks

President Alar Karis avas koos Eestis riigivisiidil viibiva Rootsi kuninga Carl XVI Gustafiga Eesti-Rootsi ärifoorumi Kultuurikatlas ning avaldas lootust, et mõlema riigi ettevõtjate koostöö tugevneb veelgi. „Rootsi on pikka aega olnud üks Eesti olulisemaid kaubanduspartnereid. See, et nii paljud Rootsi ettevõtted on viimase 30 aasta jooksul Eestis sügavalt juurdunud, paneb tugeva aluse meie ärisidemete edasiseks süvendamiseks,“ sõnas Eesti riigipea.

Eduka edasimineku tee on koostöö. Rootsi on üks rohelisemaid ja innovaatilisemaid riike maailmas. Eesti on üks esimestest tõeliselt digitaalsetest ühiskondadest, samuti ükssarvikute ja suurte ideede maa,“ sõnas president Karis. „Oleme mõlemad tehnoloogiasõbralikud riigid ja hea asukoht uudsete lahenduste ellu rakendamiseks reaalses maailmas,“ lisas ta.

President Karis märkis, et sarnaselt Rootsiga on Eesti seadnud tehnoloogilise innovatsiooni prioriteediks rohelise ülemineku: „Meil on hea meel jagada oma kogemusi ning samal ajal loodame õppida ka Rootsi kogemusest.“

„Rootsi on Eesti ettevõtete jaoks atraktiivne ekspordi sihtturg, kuid Rootsi roll meie ekspordis on veelgi suurem tänu otseinvesteeringutele ja kaubandussidemetele, mis võimaldavad ettevõtetel eksportida teistele turgudele,“ lausus president Karis.

„Eesti ja Rootsi tihedad majandussidemed mitte ainult ei hoogusta mõlema riigi majandust, vaid tugevdavad ka julgeolekut piirkondlikult ja üleilmselt,“ lisas Eesti riigipea.

Ärifoorumil pidasid kõne Rootsi rahvusvahelise arengukoostöö ja väliskaubandusminister Johan Forssell ning majandus- ja infotehnoloogiaminister Tiit Riisalo.

  • Rootsi kuningapaari saadab riigivisiidil kõrgetasemeline äridelegatsioon eesmärgiga tihendada ärisidemeid Eestiga. Delegatsiooni kuuluvad ettevõtete Asker Healthcare Group, Autoliv, BAE Bofors, Carl Bennet, Circulate, Comex, Einride, Elonroad, Epiroc, Ericsson, FAM, Hitachi Energy, MW Group, Nordic Equities, Saab, SEB, Sectra, SKF, St Hunna, Swedbank, Tele2, Telia, Volvo Cars, Volvo Group ning Business Swedeni ja Agrenska Foundationi esindajad.
Head Uudised GoodNews