1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. President Karis: on tõeliselt südantsoojendav, et toetus langenud või raskelt vigastada saanud kaitseväelaste lastele on nii tugev ja kindel
President Karis: on tõeliselt südantsoojendav, et toetus langenud või raskelt vigastada saanud kaitseväelaste lastele on nii tugev ja kindel

President Karis: on tõeliselt südantsoojendav, et toetus langenud või raskelt vigastada saanud kaitseväelaste lastele on nii tugev ja kindel

President Alar Karis ütles Carolin Illenzeeri Fondi heategevuslikul õhtusöögil, et praegune keeruline aeg nõuab Eesti ühiskonnalt palju, nii vastupidavust, sisemist jõudu ja ehk kõige enam konkreetseid tegusid. „Head mõtted on kõige algus, aga nad peavad jõudma heade tegudeni. On tõeliselt südantsoojendav näha, et toetus langenud või raskelt vigastada saanud kaitseväelaste lastele on nii tugev ja kindel,“ sõnas riigipea.

„”Tänu meie kaitseväelastele, kes on andnud oma elu või tervise Eesti julgeolekusse panustades, on meie riigikaitse täna kindlam. Tänu neile saame me oma kodudes end tunda kindlana. Neid inimesi ja nende perekondi tuleb meil iga päev väärtustada ja hoida,“” rõhutas president Karis.

Sõjaline koostöö liitlastega on president Karise sõnul vundament, millele on ehitatud nende usaldus, solidaarsus ja koostöökogemus Eestiga. „Üle-eelmisel nädalal käisid Kadriorus koos oma perekondadega kaitseväelased, kes suunduvad välisoperatsioonile Iraaki. Nagu ma ütlesin ka neile, siis on osalemine sellises rahvusvahelises sõjalises koostöös hädavajalik ja seda mitte ainult kogemust omandamiseks, või Euroopa jaoks strateegiliselt olulise piirkonna stabiilsuse vaatest,“ lisas ta.

Riigipea avaldas tänu kohalviibijatele ja kõigile Carolin Illenzeeri Fondi toetajatele, et nad on jätkuvalt leidnud võimaluse toetada teenistuses langenud või raskelt vigastada saanud Eesti kaitseväelaste lapsi ja nende haridusteed.

„Need fondi lapsed, kes täna saavad abi oma haridusega seotud kulutuste katmiseks, on oma perede tulevik. Nad on hästi haritud Eesti tulevik. See toetus ja tähelepanu, mida me fondi tegevuse näol peredele anname, on neile praktiliselt vajalik. Ma tean aga, et sama tähtis on ka see, et näitame nende suhtes üles hoolivust,“ sõnas president Karis.

Vabariigi President pidas oluliseks toetust kaitseväe veteranidele, kes oma tööga on panustanud sellesse, et hoida Eesti riigikaitset kindlana. „Aprill on veteranikuu ning ka tänane heategevuslik õhtusöök on üks neist sündmustest, kus me saame esile tõsta veteranide ja ka nende perekondade panust. Näidata neile, et me ei unusta neid,“ lisas ta.

  • President Alar Karis on Carolin Illenzeeri Fondi patroon. Heategevuslik õhtusöök toimus juba 12. korda ning selle käigus kogutud annetused lähevad Eesti Kaitseväe teenistuses langenud või raskelt vigastada saanud kaitseväelaste laste haridustee toetuseks.
Head Uudised GoodNews