1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. President Karis rääkis Madalmaade kuninga Willem-Alexanderiga taastuvenergia koostööst
President Karis rääkis Madalmaade kuninga Willem-Alexanderiga taastuvenergia koostööst

President Karis rääkis Madalmaade kuninga Willem-Alexanderiga taastuvenergia koostööst

Haagis visiiti alustanud president Alar Karis kohtus Tema Majesteedi Madalmaade kuninga Willem-Alexanderiga, kellega arutas energeetika- ja kaitsekoostöö tugevdamist. Samuti pidasid Eesti riigipea ja Madalmaade kuningas oluliseks Ukraina igakülgse abistamise jätkamist.

President Karise sõnul on Eesti huvitatud koostööst Hollandiga piiriülestes taastuvenergiaprojektides ning nende kogemusest ja oskusteabest nii tuuleenergia kui vesiniku vallas. „Holland on Eestile hea koostööpartner, kellel on suur kogemus ja ka huvi meretuuleenergiat toota. Näide meie riikide heast koostööst on maineka Hollandi ettevõtte Van Oordi suurinvesteering Saare Wind Energy meretuulepargi arendusse Saaremaa rannikul,“ ütles Eesti riigipea.

„Hollandlased on meile samuti eeskujuks rohelise vesinikuenergia tootmisel. Loodan ka vesinikuprojektide arendamisel head koostööd Euroopas selles valdkonnas esirinnas oleva Hollandiga,“ lisas ta.

Eesti riigipea ja Madalmaade kuningas arutasid koostööd NATOs, NATO laienemisega seotud küsimusi ja eesmärke juulis toimuval tippkohtumisel.

President Karis tõstis esile Eesti ja Hollandi mitmekülgset kaitsekoostööd ning tänas ka Balti õhuturbesse panustamise eest ja kutsus Hollandi õhuväelasi Ämarisse õhuturvet tegema.

Head Uudised GoodNews